Stork een aandeel die zich nu moet bewijzen, maar de zwakke economie tegen heeft zitten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/05/2004 16:38
Het aandeel Stork zal zich nu moeten bewijzen, maar heeft de zwakke economie tegen zitten. Ook zijn per 1 april de salariskosten en pensioenpremies gestegen en die kunnen niet volledig worden doorberekent. Dus compensatie is er niet volledig en dat zal op het resultaat 2004 drukken.
Stork heeft wel bedrijfsonderdelen van de hand gedaan, t.w. Stork Elektronics en Stork Industrial Modules aan respectievelijk Neways en VDL Groep. Deze maakten deel uit van Industrial Components en daar zitten nog meer onderdelen die Stork verkopen wil. De heer Vollebregt en zijn mannen hebben nog werk te doen en zijn in 2003 goed in hun opdracht geslaagd, een nettowinst van EUR 74 miljoen en daar werd een dividend van EUR 0,65 uit betaald. Het eigen vermogen steeg weer naar EUR 13,37 (was 11,56), maar Stork is er nog niet.
Wat zegt Stork er zelf over?
Stork staat er aanzienlijk sterker voor dan in 2002 en er zijn goede stappen voorwaarts gemaakt: de winstgevendheid is hersteld, de balans is gezond en er is structureel waarde gecreerd.
Hoewel de kwaliteit van de winst in 2003 beduidend is verbeterd, zal het evenaren van het resultaat 2003, onder de huidige economische omstandigheden, veel aandacht vragen. Ook zal de belastingdruk in 2004, aanzienlijk (schaal Mock 30-45%) hoger zijn. Toch zal Stork onverminderd doorgaan met het vergroten van de commerciele slagkracht en het innovatief vermogen alsmede met het verbeteren van de productiviteit. Er is een solide basis voor uitvoering van haar strategisch plan dat moet leiden tot een meer stabiliteit en een Stork waar wij naar toe willen.

Redactie XEA.nl
Stork wil haar divisie Stork Industrial Components, die al jaren met zeer zware omstandigheden in de markt "kampt", afbouwen. Misschien dat de heer Volebregt daar nu met de verkopen, een aanzet wil geven, naar dat kost omzet en misschien kan het tegen de boekwaarde weg. Daar zijn in het verleden "bedragen" van omvang afgeschreven, dus de "pijn" is al genomen! Ook zullen verdere kostenbesparingen niet uit kunnen blijven, maar eens houdt dat ook op. Welke divisies tot de kern gaan behoren is nog niet duidelijk, maar Stork Aerospace zal een trekker kunnen gaan worden. Het aandeel Stork is van EUR 4,80 (laagste koers 2002) gestegen naar nu EUR 16,20.
Daarom hebben wij het aandeel Stork van houden, naar verkopen gebracht. Het is wel een tijdelijke uitstap, want de huidige koers van EUR 16,20 zien wij als een mooie tijdelijke uitstap naar een ander fonds. Kijk eens naar een Innoconcepts, die zal een dezer dagen met cijfers komen, doet ca. EUR 5 en wij verwachten daar goede cijfers van en dan doet het "hefboomeffect" ook zijn werk. Drie Innoconcepts tegen 1 Stork. Er zijn mer fondsen die in aanmerking komen voor een herbelegging, lees onze stukjes eens na.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL