Ordina verwacht over eerste helft 2006 een omzet van ten minste EUR 250 miljoen en een EBITA van circa EUR 20 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/05/2006 08:48
Vandaag houdt Ordina N.V. haar jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Vooruitlopend daarop maakt Ordina N.V. het volgende bekend: o Scherpe profilering en positieve marktomstandigheden vormen basis voor verdere groei van marktaandeel. o Ordina verwacht over de eerste helft van 2006 een omzet van ten minste EUR 250 miljoen, een stijging van ten minste 16% ten opzichte van de eerste helft van 2005. o Ook in 2006 investeert Ordina gericht in de verdere groei van de onderneming, de uitbreiding van haar BPO-activiteiten en in acquisities die een gerichte bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van de strategische doelen van de onderneming. o Voor de eerste helft van 2006 verwacht Ordina, rekening houdend met genoemde investeringen, een EBITA van circa EUR 20 miljoen, een stijging van circa 18% in vergelijking tot de eerste helft van 2005. Deze EBITA-verwachting is exclusief de verkoopopbrengst van onze dataservices activiteiten en de mogelijke eenmalige bate als gevolg van de harmonisatie van pensioenregelingen.

Marktontwikkelingen De markt voor ICT dienstverlening vertoont in de eerste maanden van 2006 opnieuw een gezonde investeringsbereidheid. Bedrijven en overheden investeren gericht in de groei en ontwikkeling van hun activiteiten. Daarnaast is er een blijvende focus op de rationalisatie en kostenverlaging van de interne informatiehuishouding. Een aanhoudende trend is dat het businessmanagement van onze klanten actief betrokken is bij investeringsbeslissingen rondom ICT. Voor Ordina is dit, gezien onze scherpe profilering als specialistisch dienstverlener, een positieve ontwikkeling. Deze ontwikkeling vertaalt zich dan ook concreet in een groot aantal nieuw gescoorde opdrachten, ruimte voor verbetering van onze prijsstelling en een goed gevulde pijplijn aan potentiële toekomstige projecten.

Steeds meer financiële instellingen overwegen hun backoffice-activiteiten uit te besteden op de gebieden basic banking, beleggersgiro’s en hypotheken. Voor Ordina betekent deze marktdynamiek dat gericht geïnvesteerd wordt in het uitbouwen van onze marktpositie en het verbeteren van de efficiency. Investeringen richten zich derhalve op de ontwikkeling van het dienstenportfolio en de daartoe benodigde shared backoffices, alsmede op het verzilveren van de marktkansen door nieuwe klanten aan te sluiten.

Ordina investeert gericht in de werving en het behoud van medewerkers en heeft haar in de tweede helft van 2005 met succes gelanceerde arbeidsmarktcampagne verder geïntensiveerd in de eerste maanden van 2006.

De markt voor ICT dienstverleners vertoont tot slot een toegenomen dynamiek daar waar het fusies en overnames betreft. Voor Ordina betekent dit dat het aantal partijen dat zich meldt om eventueel door ons geacquireerd te worden, toeneemt. Ordina is dan ook gericht met meerdere partijen in gesprek om te onderzoeken of tot een aansluiting bij Ordina kan worden gekomen.

Omzet- en resultaatverwachting voor het eerste halfjaar van 2006 Ordina is er in de eerste maanden van 2006 goed in geslaagd om de marktontwikkelingen om te zetten in concrete successen. Op het kernportfolio wordt over de eerste helft van 2006 een sterke omzetgroei verwacht, zowel gedreven door autonome ontwikkelingen als door acquisities, bij een onderliggend verbeterende operationele marge.

Het eerste halfjaar van 2006 kenmerkt zich bij Ordina echter ook door het afstoten van onze Infrastructuur Management activiteiten waarmee wij in de eerste helft van 2005 een omzet genereerden van EUR 23 miljoen tegen - op dat moment nog - bovengemiddelde marges. Onze dataservices activiteiten hebben wij per 1 januari 2006 verkocht en onze desktopmanagement activiteiten verwachten wij op korte termijn te vervreemden aan HP.

De successen op ons kernportfolio, het afstoten van de Infrastructuur Management activiteiten, de bijdrage van in de afgelopen twaalf maanden geacquireerde bedrijven en de kosten en investeringen die gemoeid zijn met de groei van de Ordina kernorganisatie en Ordina BPO vormen de basis voor onze omzet- en resultaatverwachting voor de eerste helft van 2006. In lijn met onze in maart 2006 gedane uitspraken, verwachten wij over de eerste zes maanden van 2006 een omzet te realiseren van ten minste EUR 250 miljoen. Daarbij verwachten wij een EBITA (bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities) van circa EUR 20 miljoen.

In deze resultaatverwachting is geen rekening gehouden met de initiële verkoopopbrengst in verband met het afstoten van onze dataservices activiteiten en het mogelijke eenmalige positieve effect als gevolg van de harmonisatie van pensioenregelingen binnen Ordina. Of en in welke mate van dit laatste effect ultimo het eerste halfjaar van 2006 sprake zal zijn, zal worden toegelicht bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Deze worden op 22 augustus 2006 voorbeurs gepubliceerd.

Over Ordina Ordina werkt met circa 4.700 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.
Bron : Ordina




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL