Ordina gaat websites Buitenlandse Zaken en Financiën verzorgen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/12/2005 19:37
- Na een Europese aanbesteding hebben de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën overeenstemming bereikt met Ordina over de gezamenlijke realisatie van de nieuwe departementale websites.

Ordina wordt de hoofdaannemer voor zowel realisatie, implementatie en beheer als hosting van deze websites. Uiteraard zijn en blijven de ministeries verantwoordelijk voor de aanmaak en beheer van de content. Speciaal aan deze samenwerking is dat de departementale websites van beide ministeries gebruik gaan maken van het Open Source contentmanagementsysteem Hippo CMS. Daarmee wordt gevolg gegeven aan het streven binnen de rijksoverheid naar toepassing van Open Source software.

De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 2 jaar met een optie op verlenging van nog 2 jaar.

Ronald Kasteel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ordina: “Met deze opdracht levert Ordina een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de informatievoorziening aan de burger en versterkt zij haar positie als dé front office-specialist voor de overheid. We koppelen diepgaande overheidskennis aan een brede ervaring en expertise in zowel de creatie als het innovatieve beheer van websites. Daarmee helpen we, juist ook door de toepassing van Open Source software, de overheid in de realisatie van haar strategie om tegen lagere beheerkosten, meer service te kunnen gaan bieden.”

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen.
Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL