Halfjaarcijfers Ordina N.V. en overname door Ordina.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/08/2007 08:03
OMZET GROEIT MET 21%, EBITA MET 32%
HOOFDPUNTEN FINANCIËLE PERFORMANCE EERSTE HALFJAAR 2007
Totale omzet stijgt van EUR 257,9 miljoen naar EUR 311,4 miljoen. Een stijging van 21%.
De EBITA stijgt met 32% van EUR 19,6 miljoen in het eerste halfjaar van 2006 naar EUR 25,8 miljoen in de eerste helft van 2007.
De winst per aandeel voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities stijgt naar EUR 0,49 (eerste helft 2006: EUR 0,38). Een groei van 29%.
De omzet in consulting, ICT en application outsourcing groeit van EUR 242,5 miljoen in eerste helft 2006 (excl. de in H1 2006 verkochte Infrastructure Management activiteiten) naar EUR 296,0 miljoen in het eerste halfjaar van 2007. Dit is een groei van 22%.
De operationele marge op consulting, ICT en application outsourcing stijgt naar 9,7%.
De omzet en resultaten van de BPO-activiteiten ontwikkelen zich in lijn met eerdere uitspraken. In de eerste helft van 2007 is de omzet gegroeid met 52% naar EUR 15,4 miljoen. De EBITA van de BPO-activiteiten bedraagt EUR 2,8 miljoen negatief. Dit is met name het gevolg van ingecalculeerde opstartkosten van een aantal grote nieuwe contracten.
Acquisitie in België opent de weg naar de finance markt in België en Luxemburg.


Ordina neemt ITG Consulting Group over
Acquisitie in België opent de weg naar de finance markt in België en Luxemburg
Nieuwegein, 21 augustus 2007

Ordina heeft alle aandelen in het Belgische ITG Consulting Group overgenomen. ITG levert expertise en projecten op het gebied van business consultancy in voornamelijk de finance markt, met een sterke focus op high-end accounts en financieringsbanken. ITG Consulting ontstond in 1995. De verwachte omzet voor 2007 is circa 8 miljoen euro. Bij ITG Consulting zijn in Brussel en Luxemburg ruim 80 mensen werkzaam.

ITG levert diensten gericht op operationele activiteiten, clearance & settlement, business analyse, procesontwerp en implementatie van toepassingen. Fortis, ING, Dexia en Euroclear behoren tot de strategische klanten van ITG.

Ronald Kasteel: "De acquisitie van ITG Consulting opent voor ons de finance markt in België en Luxemburg. Een markt waarin we tot op heden maar in zeer beperkte mate een positie hadden. We hebben ons ten doel gesteld de komende jaren hard te gaan groeien in deze markt. Hierbij gaan we de kennis en jarenlange ervaring vanuit Nederland zeker aanwenden. Ook gaan we gericht de mogelijkheden voor BPO-diensten en Application Outsourcing voor de finance markt in België en Luxemburg onderzoeken.

"De overname van ITG Consulting past in de ambitie van Ordina om in 2010 aan de top te staan van de ICT-dienstenleveranciers in België", zegt Hans Vets CEO van Ordina in België. "De uitbouw van een sterke positie in het Franstalige landsgedeelte is hierin een belangrijke stap die met de acquisitie van ITG in één keer wordt gerealiseerd."

"Het samengaan met Ordina stelt ons in staat om een groter deel van de Benelux-markt te bedienen", zegt Carmelo Bardare, oprichter en CEO van ITG Consulting. "Vooral de end-to-end-oplossing maakt het samengaan met Ordina heel interessant. Wij kunnen voortaan naar onze klanten gaan met een compleet dienstenpakket, met inbegrip van technologische expertise en solution development."

De overnamesom wordt gefinancierd met cash en aandelen. De koopsom is gebaseerd op een earn out regeling die afhankelijk is van het resultaat van ITG in 2007 en 2008. Een deel van de koopsom wordt derhalve pas in het eerste kwartaal van 2009 volledig betaald. De prijs zal binnen de gebruikelijke bandbreedte liggen van 0,8 tot 1,5 x de omzet.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL