Oce nader bekeken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/10/2004 16:38
Wij hebben de cijfers van Oce eens nader bekeken en zien toch dat de directie in het naar ons toegezonden bericht positiever is dan in de media.
Wat schuilt daarachter?
In het derde kwartaal daalde het bedrijfsresultaat (EBIT) voor impairment met 6,7% naar EUR 23,9 miljoen als gevolg van enerzijds een lagere marge en anderzijds lagere kosten. Autonoom was sprake van een stijging van het bedrijdsresultaat voor impairment van 7,0%. Het bedrijfsresultaat steeg van EUR 2,7 miljoen naar EUR 16,6 miljoen.
De rentekosten daalden met 29,3% ten opzichte van het vorige jaar naar EUR 4,8 miljoen.
In de belastingdruk is een vrijval van een voorziening verwerkt van EUR 5,6 miljoen, waardoor de belastingen in het 3e kw. 2004 negatief waren.
De belastingdruk exclusief deze vrijval en impairment bedroeg 29%.
Ten laste van het bedrijfsresultaat in het 3e kw. 2004 is een impairment genomen van EUR 7,3 miljoen. Dit is het resterende bedrag aan goodwill die was geactiveerd in de business groep Display Graphics.
Het is van groot belang voor OCE om in dit potentiele groeisegment aanwezig te zijn en te expanderen.
Eerste 9 maanden een nettowinst van EUR 52,7 miljoen of EUR 0,60 per aandeel. Daar wordt per 25 okt. a.s. een EUR 0,15 int.dividend uit betaald (onv.).

Vooruitzichten voor 2004
Wat zegt OCE in haar eigen bericht," hoewel de autonome groei in het 3e kwartaal lager was dan in het 2e kwartaal, wordt niet verwacht dat dit een kentering is in de positieve trend in de omzet.
Dankzij de sterke productieportefeuille zal Oce haar positie verder verbeteren, dit ondanks het zwakke herstel in de merendeel van de markten waarin Oce opereert".
Oce verwacht een nettowinst van EUR 75-80 miljoen in 2004.

Redactie XEA.nl
Conclusie is; als de markten aantrekken en de afbouw van de lease-portefeuille gaat gewoon door, dan kan er een versnelling van de winst bij Oce komen.
Daar zal door de beleggers nu al op ingespeeld moeten worden.
Daarom verwachten wij toch een herstel van de (tever) doorgezakte koers van Oce. Het aandeel is nu wel ex.dividend van EUR 0,15.
Wij blijven het aandeel koopwaardig vinden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL