Oce herstelde zich gisteren al en staat haast weer op oude koers.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/04/2004 08:53
Gisteren was het herstel van Oce eral EUR 14,35. Wij vonden de nadruk op het verlies te groot, want de dag ervoor was de koers stevig opgelopen (ruim 15)en dan komt zo'n daling anders over. De instappers hebben kunnen profiteren van de lage koers.
Oce heeft de aantrekkende lijn van het vierde kwartaal 2003 in het eerste kwartaal 2004 weten doen te trekken en dat is bemoedigend, om met de woorden van de heer v. Iperen te schrijven.
Oce heeft de laatste jaren in de hoek gezeten waar de "klappen" vielen. De investeringen werden uitgesteld en Oce was aan een herstruturering bezig (inkrimping personeel en afstoot leas-portefeuille etc.) en dat vraagt tijd en inspanningen.
Wat ons (red.) wel zwaar tegen viel, was de agendering van de salarisverhoging van de Top en onderliggende staf, zonder tekst en uitleg in het jaarverslag 2003. Dat kan je tegenover je ontslagen en huidige personeel niet "verkopen" en daar hebben wij op de AVA ook ons "zegje" over gedaan en hebben als protest de vergadering na ons "zegje" verlaten, Dit tegen onze gewoonte in, de AVA vroegtijdig te verlaten!
Maar terug naar de cijfers en verslag, Oce is de Lease-protefeuille aan het verkopen aan Telia en de Lage Landen (dochter Rabo). Als dat afgerond is, is Oce schuldenvrij en heeft dan nog ca. EUR 300 miljoen in kas en een te gebruiken "krediet" bij de bank. Daar kunnen leuke dingen voor gedaan worden, maar ook kan Oce dan worden benaderd voor een samenwerking.
Ook zal Oce bij een verder aantrekken van de economie en in de VS begint dat steeds duidelijkere vormen aan te nemen, direct profiteren van die aantrekken economie. Laatst werden de verkoop van 30 machines aangekondigd en dat spreekt tot de verbeelding.
Ook de autonome stijging van 7,9% van verkoop apparaten en software is een bemoedigend teken in het 1e kwartaal van dit lopende boekjaar. Wat voor cijfer zal er staan als de economie echt wereldwijd aantrekt?
Oce zit in alle hoeken en gaten van de wereld, dus zien wij alleen maar hogere getallen staan, als de economie aantrekt.
Oce heeft een "opgeschoond" bedrijf en is klaar om te vertrekken, als de economie aantrekt, wie zal dan niet met Oce mee willen vertrekken?
Wij hebben het advies op houden staan, alleen om te kijken wat het management doet met het salaris advies voor haar "topmensen", daarna zullen wij ons advies vermoedelijk weer naar kopen brengen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL