Wordt Noor Fredriksen strategie binnenkort duidelijk bij P&O Nedlloyd?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/01/2005 13:16
De koers van het aandeel P&O Nedlloyd kan onder druk komen te staat, ondanks dat een opname in de AEX misschien per 1 maart a.s. plaats vindt.
Het Engelse P&O heeft een belang van 25% in P&O Nedlloyd, aan dat bezit zitten bij verkoop (vervreemden) bepaalden voorwaarden. Een ervan is, dat de Engelsen het belang niet aan een belanghebbende mogen verkopen die een belang heeft dat 5% +1 is.
Een daar lijkt de hele handel om de koers van het aandeel P&O Nedlloyd de laatste tijd om te draaien.
Kandidaat nummer 1 is de Noor J.Fredriksen, deze had een belang in P&O Nedlloyd van 10,02%, maar hij heeft het eind december 2004 naar 9,97% teruggebracht.
Als onze visie op de strategie van deze Noor juist is, kan hij "twee vliegen" in een klap slaan.
Door zijn belang terug te brengen tot onder die 5% kan dat een drukkend effect op de koers van het aandeel P&O Nedlloyd hebben. Dan kan de Noor tegen een verlaagde koers het 25% belang van de Engelsen overnemen.
Zijn verkoop (dump) van stukken P&O Nedlloyd heeft dan een positief effect op de hoogte (prijs) van het belang van 25% voor de Noor en snijdt het mes voor hem van twee kanten.
Hij verkrijgt een belang van (als de koop doorgaat met de Engelsen) van klein 30% en hij kan de prijs zelf bijsturen.
Als deze visie de juiste is, zal er de komende tijd een druk op de koers van het aandeel P&O Nedlloyd blijven en zal de Noor J. Fredriksen over enige tijd een melding geven van een belang dat kleiner is dan 5%.
Als dit gebeurd, dan is voor ons (red. XEA.nl) duidelijk waar de Noor naar toe wil!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL