Vastgoed, is dat wel vast goed?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/04/2006 14:27
Die vraag krijgen wij (red. XEA.nl) zo af en toe gesteld.
Daar hebben wij een afwijkend antwoord op, het rendement is redelijk, maar kijk ook eens naar andere beleggingen. Neem een deel op in vastgoed, maar met de ervaringen in AMstelland, hebben wij besloten geen enkele aanbeveling meer te doen in het Vastgoed.
In de BAVA werd gezegd: "de notulen van deze vergadering wordt over 3 weken thuis bezorgd"!
Dus niet en als je dan ziet welke "fooi" de aandeelhouders hebben gehad EUR 10,15, had daar tenminste EUR 12 tot 14 uit moeten staan.
Wie spelen er mooi weer van de AM aandeelhouders z'n centen? Morgan Stanley, BAM en de Dochter van de ING (Real Estate).
Moet je het in de Vastgoed dan alleen hebben van het rendement?
Een beetje koersstijging is toch ook altijd wel meegenomen.

Moet je dan in Vastgoed-CV's beleggen?
Bij direct beleggen in vastgoed weet je van je koopt. Dan wordt er wel gezegd, in vastgoed cv's bereik je een betere spreiding, ja, maar je raakt ook eerder ergens bij betrokken, dus ook weer kwetsbaarder. CV's in kantoren hebben en zullen nog wel een negatief beeld houden en op dit moment ook terecht vinden wij (red. XEA.nl).
Vooral de wat oudere kantoren cv's voldoen niet meer aan deze tijd, denk eens aan de inbraak en andere beveiligen (erg kwetsbaar en moeilijk te beveiligen). Er moet gerenoveerd worden en dat kost geld en meestal huurders. Die werden/worden gelokt door de verhuurders van de nieuwe kantoorgebouwen, met zeg maar goedkope aanbiedingen en het nieuwste van het nieuwste.

Moet je dan wereldwijd in vastgoed gaan?
Waarom zou je als kleine belegger ver gaan als je het dicht bij kan vinden!
De beleggers worden door grote advertentie gelokt door instellingen die het voor hen verzorgen, prachtig zeggen wij van de redactie XEA.nl.
Maar zij zullen net als bij AM, "eerst aan zichzelf" denken. Kijk eens maar de kosten die er "eerst" afgaan.
Hetzelfde, wel in andere vorm, bij het Ahold vaste klantenfonds. Nu kan je deelnemen in de claim, maar als je nu de stukken weg doet, verlies je de "claim"!
Hebben je stukken dan geen "pijn" gehad van die boekhoudaffaire?
Zo gaat het meestal ook met de beheerders, eerst zichzelf en dan een ander.
Alles is goed bedoeld, maar de kost gaat voor de baat uit, dus moet de kennis en ervaring en beheer, eerst betaald worden.

De beste belegging in vastgoed is je "eigen" huis, daar profiteer je elke dag met je gezin van en ook de meerwaarde komt naar je toe, als appeltje voor de "dorst".
Vast goed: "beleg voor jezelf", dan ben je eigen baas!

NSI, als voorbeeld, de dividend kampioen!
Kijk eens bij NSI op blz 9 van het jaarverslag 2005.
Het fonds is een closed-end fonds. Daar kan een premie en een discount in zitten. Wat zegt dat de meeste beleggers? Die kijken naar het rendement, maar wie haalt het meeste rendement op?

Kijk eens op blz 73 van het jaarverslag 2005 NSI.
Niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen.
Daar schuilen vaak bijzondere zaken achter. Lees in inkoop verplichting van de NSI eens t.o.v. de aandelen van Zeeman Vastgoed Beheer N.V. eens na.

Dit soort zaken zijn niet te "ontleden" voor de gemiddelde belegger.

Dan toch maar in een CV's of ander fund?

De beste zekerheid heb je in je eigen huis!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL