AM, ONDERTEKENING ONTWIKKELINGSOVEREEN-KOMST MET AM VOOR WONINGBOUW-LOCATIE “DE ZWETHOF” IN ZOETERWOUDE

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/11/2005 10:51
Op dinsdag 22 november a.s. tekenen burgemeester E.G.E.M. Bloemen namens de gemeente Zoeterwoude en de heer M. den Harder namens AM Wonen de ontwikkelings-overeenkomst voor de ontwikkeling van de woningbouwlocatie “De Zwethof”. Deze locatie ligt achter de Zuidbuurtseweg en het terrein van woon- een leefgemeenschap Swetterhage.
De woningbouwlocatie “De Zwethof” heeft een duidelijke relatie met de herstructurerings-plannen van Swetterhage. In dit kader zal het terrein van Swetterhage een complete her-structurering ondergaan waarbij een maximale integratie van inwoners van Zoeterwoude en bewoners van Swetterhage de doelstelling is. AM Wonen geeft op verzoek van het gemeente-bestuur prioriteit aan de ontwikkeling van “De Zwethof”. Swetterhage wil in het kader van de herstructurering tenminste 48 cliënten huisvesten in de “De Zwethof”.
Om deze plannen mogelijk te maken is de provincie Zuid-Holland in beginsel bereid de zogenaamde rode contour in zuidelijke richting beperkt uit te breiden ten behoeve van deze woningbouwlocatie.
Uit exploitatieoogpunt is de gemeente van mening dat het plan “De Zwethof” aan tenminste 110 woningen plaats moeten bieden. Daarnaast wordt de eis gesteld van 35% sociale woning-bouw. De gemeente en AM Wonen zullen nader overleg voeren over het precieze aantal woningen en de prijsklasse van de woningen.
Uit de exploitatieopbrengst zal een bedrag van € 2.000,00 per woning gebruikt worden om de geldelijke bijdrage van de gemeente aan de RijnGouwelijn mogelijk te maken.
De ondertekening vindt op 22 november 2005 om 10.00 uur plaats in de raadzaal.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL