Waarom bod AM beneden peil is, blijkt uit PropertyNL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2005 13:10
Dat wij niet alleen staan in onze oppostitie tegen het te lage bod van BAM, ING en Morgan Stanley komt duidelijk naar voor uit wat er in de PropertyNL's staat.
In de top 10 ontwikkelaars staat AM op de derde plaats en het boek "Nieuw Commercieel Vastgoed in Nederland 2005" geeft aan dat AM heel wat in haar mars heeft. Bij veel projecten betrokken en de oprichting van een Europese beleggingsfonds was ook een goede zet. Dit brengt de aandeelbezitters van AM nu niets op.
Wat lezen wij in verschillende PropertyNL's, het kopen van rond is geen probleem, maar het kopen van grond (bouw) op een goede lokatie wel en het hebben van bouwgrond op goede lokaties in "een goed en kostbaar bezit" en schaars!

AM bezit wel gronden op goede lokaties en wel ca. 1100 HA en in 2004 stegen de grondprijzen door "de schaarste" al met circa 10% en dat zou nog hoger worden.
Ook bezit AM in deelnemingen circa 1000HA gezamelijk en wat lezen wij, dat BAM en de ING AM wonen en grondbedrijf overnemen voor ca. EUR 473 miljoen, dan wordt de grondprijs overgenomen voor iets meer (taxatie XEA.nl) als waarvoor het in de boeken staat. Telefonische is door AM op 10/7/05 doorgegeven de grondprijs van EUR 37 per m2 per die datum.

Deze overdracht is, vinden wij van XEA.nl, beneden peil.
Welke meerwaarden krijgen de aandeelhouders dan?
Waar koop je tegenwoordig op goede lokaties bouwgrond voor deze "belachelijke" lage prijs, die er nu geboden wordt?

Van Veggel en van Dam bieden hun aandelen wel aan, maar hebben wel het beding bij Morgan neergelegd, dat zij in evenredigheid een nieuw bezit zullen krijgen in de nieuwe combinatie.
Dus eigenlijk ruilen zij hun aandelen om en bieden zij geen aandelen voor het bod aan. Kunnen wij, de zittende aandeelhouders dit ook doen?

Dit is weer eens met "twee maten" meten, hetzelfde deed de KLM , die kocht aandelen in voor waardelozen opties en daarmee wist zij de overname (want KLM bod ook deze aandelen die ingekocht waren aan) door Air France door te drukken.
Zo gaat het hier nu ook.
In het register van de AFM staat dat sinds 19/8/02 de heren van Veggel en van Dam elk 13% in AM hebben, of dat juist is betwijfelen wij, dit soort registers hebben ook weinig waarden. Want in het jaarverslag 2004 van AM staat, dat Stg. Adm.Knt. Timless 10,18% en Switch 10,14% hebben en daar lijken voor ons (XEA.nl) de heren van Dam en van Veggel achter te zitten.
Dus wordt er eigenlijk ruim 20% niet aangeboden maar omgeruild voor andere aandelen/bezittingen.

AFM onderzoek deze transacties als zij plaats vinden eens?

Is dit rechtgelijkheid van aandeelhouders?

Wat schrijft AM in haar halfjaarbericht 2005?
AM heeft een vooraanstaande marktpositie en onderscheidt zich in twee kernactiviteiten; enerzijds winkel- en kantorenontwikkeling en anderzijds woning- en grondontwikkeling.

Creativiteit en grondbezit; met haar circa 650 hoog opgeleide professionals vormt zij een creatieve kennisorganisatie!
Waar haal je deze zomaar vandaan?

Royale portefeuille, AM beschikt over een portefeuille met een horizon van meer dan 10 jaar voor de ontwikkeling van circa 41.000 woningen en circa 2,7 miljoen m2 aan winkelcentra en kantoren (parken). Waarde (huidige) ruim 19 miljard!
Waar koop je dat in eens?

En AM bezit een wereldwijde erkenning; de projecten van AM zijn toegesneden op de hedendaagse leefstijl van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur!
Waar vind je dit?

Ja, bij AM voor een koopje van EUR 10,15 per aandeel!

Wat zou de heer Evert Kroon, van Kroon Vastgoed zeggen; "Geen gelul, poetsen met dat spul"!

Dat hadden de bestuurders van AM ook moeten doen, dan had daar (overname bod) zeker EUR 14 gestaan of misschien wel meer!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL