AM Development gekozen als partner bij selectieve herontwikkeling van Princes Street, Edinburgh

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/10/2005 13:00
Edinburgh City Centre Management (ECCM) heeft zijn keus laten vallen op AM Development UK Ltd als strategische voorkeurspartner bij het onderzoek naar de mogelijkheden voor herontwikkeling van het winkelgebied in het centrum van Edinburgh.
Het is de bedoeling dat AM, geselecteerd uit zeven kandidaten, de sector commerciële vastgoedontwikkeling gaat vertegenwoordigen. De voorstellen voor herontwikkeling maken deel uit van het bijgewerkte Actieplan voor het Centrum van Edinburgh, dat vandaag werd bekendgemaakt door Edinburgh City Centre Management (ECCM), de gemeente Edinburgh, Scottish Enterprise Edinburgh & Lothian en Edinburgh World Heritage Trust. Dit plan beoogt de aantrekkelijkheid van Edinburgh als locatie om te wonen, werken, winkelen en recreëren te vergroten en de lokale economie te verbeteren. Hierdoor zal de reputatie van Edinburgh als eigentijdse, dynamische, succesvolle en innovatieve stad verder worden verbeterd.
Als lid van het team van ECCM zal AM de taak op zich nemen de commerciële haalbaarheid van verschillende mogelijkheden voor herontwikkeling te onderzoeken. AM zal dan ook in eerste instantie in overleg treden met alle betrokken vastgoedeigenaren en huurders alsmede met nieuwe retailers om hun ambities en behoeften in kaart te brengen. Dit zal naar verwachting leiden tot de selectieve herontwikkeling van Princes Street met het behoud van gebouwen die deel uitmaken van het culturele erfgoed van Edinburgh.
Track record
ECCM was vooral onder de indruk van het uitstekende track record van AM bij de herontwikkeling en het herstel van stadscentra in heel Europa. Tijdens de selectieprocedure gaf het ontwikkelingsteam een beeld van de ervaring die het had opgedaan bij binnenstadsontwikkeling in Europa.
AM heeft de afgelopen 25 jaar in heel Europa meer dan 100 multifunctionele winkelprojecten gerealiseerd. De onderneming is dan ook uitstekend in staat haar ervaring bij en kennis van projecten op het gebied van renovatie van stadscentra in dienst te stellen van Edinburgh, zodat deze stad zich qua winkelaanbod en als stadscentrum zonder meer kan meten met andere grote steden in het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland.
AM heeft veel oog voor de grootschaligheid en complexiteit van dergelijke opgaven, getuige eerdere projecten in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Antwerpen, Solingen, Hagen, Vichy, Lissabon, Aveiro, Girona en vele andere historische steden. Ook de grote aandacht van AM voor milieuzaken en het publieke domein speelde een belangrijke rol bij de selectie.
Paul Sargent, Managing Director van AM in het Verenigd Koninkrijk, verklaarde vandaag: “We zijn zeer ingenomen met het feit dat we zijn gekozen tot strategisch ontwikkelingspartner en als zodanig een bijdrage mogen leveren aan de inspanningen om het prachtige stadscentrum van Edinburgh nog aantrekkelijker te maken voor de bewoners zelf en voor het winkelend publiek en investeerders. Dit is een zeer brede opdracht en weerspiegelt de ambitie van alle belangrijke partners om het stadscentrum nog sterker de allure van een wereldstad te geven.
AM is zeer verheugd dat het in de gelegenheid is gesteld om mede gestalte te mogen geven aan de zorgvuldige renovatie van een belangrijk gedeelte van Edinburgh, een van de meest historische en culturele steden van Europa. We zijn ons zeer wel bewust van de omvang van de taak die we op ons hebben genomen en kijken ernaar uit om te kunnen opereren binnen een omgeving die wereldwijd erkenning geniet. We willen ons pragmatisch opstellen en ECCM en zijn partners helpen om werkbare oplossingen te leveren.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL