AM Vastgoed en gemeente Zutphen ondertekenen ontwikkelingsovereenkomst wijkwinkelcentrum Leesten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/06/2005 13:16
Heden, dinsdag 21 juni 2005 zal de ontwikkelingsovereenkomst worden ondertekend tussen AM Vastgoed en de gemeente Zutphen. De ontwikkelingsovereenkomst tussen de gemeente en AM Vastgoed houdt in, dat beide partijen overeenstemming hebben bereikt over de verdere uitwerking van het plan voor het wijkwinkelcentrum. Het programma bestaat uit circa 2.750 m2 winkels, circa 57 appartementen en 140 parkeerplaatsen op maaiveldniveau.

Wijkwinkelcentrum Leesten
In de Zutphense Vinex-wijk Leesten is een wijkwinkelcentrum gepland, dat centraal in de wijk komt te liggen aan de rand van de nieuwe deelwijk Leesten-Oost. In de toekomst krijgt het winkelcentrum een wijkfunctie met een supermarkt en verschillende winkels voor dagelijkse boodschappen voor ongeveer 3500 huishoudens. Het winkelcentrum wordt gerealiseerd op een zichtlocatie aan de centrale ontsluitingsroute van de wijk en wordt optimaal bereikbaar voor autoverkeer. Voldoende parkeervoorzieningen worden dicht bij de winkels gesitueerd.
Het planconcept gaat uit van een gezellig plein, dat aan de zuidzijde grenst aan water. De winkels en de woningen zijn voornamelijk georiƫnteerd op het plein en hebben een fraai uitzicht op het water.
Het concept is van T + T Design uit Gouda, de architect is INBO architecten uit Woudenberg.
Medio 2007 zal het winkelcentrum gereed zijn.

Redactie XEA.nl,
Wij schreven al vaker, het is niet wie AM overgaat nemen, maar wannneer. Bankinstellingen o.a. Fortis, maar ook Rabo dochter de Lage Landen zou intresse hebben. En misschien de Bouwfonds dochter van de ABN AMRO bank wel.
En misschien wel een 'raider' die tot opsplitsing van AM overgaat.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL