Uit de Gelderlander, nieuws over Musiskwartier (Amstelland)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/02/2005 16:56
Bewoners van appartementen in het Musiskwartier in hartje Arnhem krijgen de beschikking over een eigen tennisbaan en een jeu de boulesbaan. Makelaardij Meeús begint eind maart, begin april met de verkoop van de 78 woningen die deel uitmaken van het woon- en winkelcomplex. Het gebouw moet april volgend jaar klaar zijn.
De tennisbaan is samen met architect Robert Stern komen overwaaien uit New York, zegt Musiskwartier-projectmanager Pieter van Greevenbroek van AM Vastgoed. "Het gaat om paddle tennis, dat wordt gespeeld op een kleinere baan dan gewoon tennis. In New York spelen ze op tachtig verdiepingen hoog."

New York is samen met Los Angeles de plek waar paddle tennis het meest wordt gespeeld. In de rest van de wereld wordt de sport, die in 1898 werd bedacht door een New Yorkse geestelijke, nog mondjesmaat beoefend, maar groeit in populariteit.

De tennisbaan en de jeu de boulesbaan zijn een grapje, maar zijn ook bedoeld om geïnteresseerde kopers en huurders een extra argument te geven om zich in het Musiskwartier te vestigen, aldus Van Greevenbroek.

"Bij wonen in de binnenstad gaat het veel meer om gevoel dan om ratio", zegt hij. "We willen mensen het gevoel geven dat ze absoluut in het Musiskwartier willen wonen."

De eerste fase van zeventien appartementen wordt gebouwd rond het voormalige pand van De Gruyter aan het Land van de Markt. De andere woningen liggen verspreid in het project boven de winkels. In het 'torentje van De Gruyter' komt de meest markante woning van het Musiskwartier.

"Het is natuurlijk een heel bijzonder punt, met een geweldig zicht op de stad", zegt woningmakelaar Jan Weevers van Meeús over het rijksmonument. Onder het torentje komt de entree van de De Gruyter Passage, de overdekte winkelgalerij die deel uitmaakt van het Musiskwartier.

In het hele project komen twee- tot vijfkamerappartementen, in oppervlakte variërend van 63 vierkante meter tot meer dan 200 vierkante meter. Het goedkoopste appartement kost, zonder parkeerplek, iets minder dan anderhalve ton.

Weevers benadrukt dat overal extra aandacht wordt besteed aan kwaliteit en verscheidenheid. "Vrijwel geen enkel appartement is hetzelfde. Er is veel variatie in metselwerk, raamindelingen, balkons en ornamenten."

Bij elke woning is als optie een plaats in de parkeergarage op de hoek van de Velperbinnensingel en de Nieuwstad te koop. Voor een aantal woningen bestaat de mogelijkheid een tweede parkeerplaats te kopen. De prijzen van de appartementen lopen op tot rond de vijf ton voor enkele luxueuze penthouses.

Er hebben zich al circa 75 belangstellenden gemeld voor een woning in het Musiskwartier. AM Vastgoed en makelaardij Meeús houden binnenkort een bijeenkomst waar informatie over de woningen wordt verstrekt.

Alle woningen worden in het voorjaar van 2006 tegelijk opgeleverd, waarschijnlijk vlak na de opening van de winkels.


bron de Gelderlander




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL