Gemeente Delft, AM en Staedion sluiten realisatie-overeenkomst Hoornse Zoom

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/11/2004 09:59
De gemeente Delft, ontwikkelaar AM en woningcorporatie Staedion hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van het nieuwe woongebied Hoornse Zoom, gelegen op de voormalige veilingterreinen waarop VDD (Van Dijk Delft) en Mooij gevestigd waren. De overeenkomst betreft de grond- en opstalexploitatie van de totale wijk, die ruim 500 woningen gaat tellen. AM neemt hiervan circa 360 koopwoningen voor haar rekening, hetgeen circa EUR 90 miljoen aan omzet zal genereren.

De doorlooptijd van het AM-deel van het project zal minder dan drie jaar omvatten. De bouw van de eerste koopwoningen zal begin 2005 starten. Naar verwachting zullen de laatste door AM ontwikkelde woningen in 2007 worden opgeleverd.

Traditionele architectuur

Hoornse Zoom, aan de westrand van Delft, zal zowel stedenbouwkundig als architectonisch traditioneel van opzet zijn. In de stedenbouwkundige opzet is veel afwisseling aangebracht in het stratenpatroon, waardoor een intieme woonsfeer ontstaat. De wijk maakt deel uit van twee ecologische zones. De in het gebied aanwezige waterlopen worden uitgebreid. Door de aanleg van brede oevers, krijgen flora en fauna alle ruimte.

Hoornse Zoom ligt in het overgangsgebied van stad naar polderlandschap: nabij het centrum van Delft, maar ook op korte afstand van het Westlandse polderland en natuurgebied Midden-Delfland. Door de aanleg van wandel- en fietsroutes en de nabijheid van haltes voor streek- en stadsbussen is de ontsluiting van de wijk uitstekend. De 175 jaar oude Oliemolen blijft behouden als één van de markante entrees tot de wijk.

Redactie XEA.nl, dit soort samenwerkingen van AMstelland laat zien, dat dit bedrijf goed bezig is, maar de beleggers laten zich (mis)leiden door andere zaken. o.a Dat het bedrijf meer een wisseld beeld zal laten zien bij de winstrapportages, meer beweeglijkheid.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL