Amstelland valt weer in de prijzen en koers doet tekort

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/03/2004 09:20
De gemeente Dordrecht en het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben hun voorkeur uitgesproken voor AM Vastgoed als ontwikkelingspartner voor het Gezondheidspark Dordwijk. Dit gebied zal circa 100.000 m² aan samenhangende functies (zorg, sport, commerciële voorzieningen, wonen en parkeren) gaan omvatten. Het gezondheidspark zal naar verwachting in 2009 geheel zijn voltooid. Het plan vergt een investeringsvolume van circa € 250 miljoen; het aandeel van AM hierin is circa € 100 miljoen.

Gemeente, ziekenhuis en AM werken thans een ontwikkelingsovereenkomst uit. Zij streven ernaar deze overeenkomst op korte termijn te ondertekenen. De eerste realisatiewerkzaamheden kunnen dan nog dit jaar beginnen.

Voorzieningenknooppunt
Het toekomstige Gezondheidspark Dordwijk is gelegen aan de N3 en wordt een belangrijk voorzieningenknooppunt voor Dordrecht en de regio. De ontwikkeling van dit plan is ingegeven door het feit dat de voornaamste gebruikers van het gebied Dordwijk, het Albert Schweitzer ziekenhuis en de sportsector, hun functies niet afzonderlijk van elkaar op een hoger kwaliteitsniveau willen brengen, maar juist zoeken naar synergie. Hierdoor kan een breder en gedifferentieerder pakket van diensten en betere service worden aangeboden. Het gebied wordt omgevormd tot een gezondheidspark, waarbij zorg verbonden wordt aan sport, recreatie en commerciële voorzieningen. Door deze functies in te bedden in een ‘healing environment’ krijgen ze meer samenhang en een sterkere uitstraling.

Elkaar versterkende functies
De komende jaren zal worden geïnvesteerd in een compleet nieuwe infrastructuur voor het gebied, de uitbreiding van het ziekenhuis en de vervanging van de huidige sportvoorzieningen. In de zone tussen de sportvoorzieningen en het ziekenhuis zal een programma van circa 100.000 m² bruto vloeroppervlak worden gerealiseerd, bestaande uit woningen, winkels, kantoren, ziekenhuisfuncties, (commerciële) zorgfuncties en parkeren. Samenhang en synergie tussen functies staan centraal in de ontwikkeling van het gebied. Naast de bestaande ijshal, zwembad en sporthal wordt plaats ingeruimd voor fitness en racketsport. Tevens zullen in het gezondheidspark de politie en de GGD worden gehuisvest.

Selectie
De selectieprocedure voor de ontwikkelingspartner van het gezondheidspark bestond uit een competitie die werd georganiseerd onder de grote landelijke projectontwikkelaars.

AM Vastgoed heeft zich in de ogen van de gemeente en het ziekenhuis onderscheiden door haar conceptuele kracht voor de ruimtelijke en economische invulling van de plannen voor het gezondheidspark met het in-house ontwerpbureau T+T Design, haar financiële kracht en de brede ervaring in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en woningen, haar expertise in gebiedsmanagement en het verrichten van grondexploitaties via het eigen grondbedrijf van AM.

Zoals op 4 maart jl. toegelicht bij de presentatie van haar jaarcijfers, richt AM zich in haar strategie onder meer op het benutten en versterken van de interne samenwerking voor gebiedsgerichte ontwikkelingen.

Het "kralenrijgen" gaat maar door en het aandeel AM wordt in koers (nog) niet gewaardeerd en daar kunnen de beleggers hun voordeel nog mee doen.
Een "parel" die al schijnt, maar nog niet ontdekt is/wordt door de beleggers. Een koers van ca. EUR 10, zou niet misstaan voor dit aandeel.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL