Amstelland doet weer zaken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/03/2004 10:43
Intentie-overeenkomst gemeente Haarlem, AM Wonen en Amvest voor ontwikkeling Spaarne Centrum Haarlem
Binnenstedelijk plan met investeringsvolume van € 100 miljoen
De gemeente Haarlem, AM Wonen en Amvest hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van het gebied Spaarne Centrum. Deze locatie ligt bij de binnenstad van Haarlem tussen de Papentorenvest, Oudeweg, Harmenjansweg en het Spaarne. Met de ontwikkeling van dit gebied wordt een eerste stap gezet in de realisatie van het Masterplan Spoorzone dat door de gemeente Haarlem is vastgesteld. De ontwikkeling van Spaarne Centrum betreft ongeveer 50.000 m² vastgoed met een investeringsniveau van circa € 100 miljoen.
De drie partijen formuleren de komende periode uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van Spaarne Centrum. Op basis daarvan wordt een definitieve samenwerkingsovereenkomst opgesteld voor de ontwikkeling van het gebied. Partijen verwachten hun activiteiten inclusief een te sluiten samenwerkingsovereenkomst af te ronden voor 1 juli 2004.

Nieuw stukje binnenstad
Spaarne Centrum wordt een gedeelte van de binnenstad met een mix van functies, waarbij de woonfunctie centraal staat. Het programma voor het gebied beslaat ruim 50.000 m² en omvat appartementen, kantoren, horeca, overige voorzieningen en een nautisch programma.

Nautisch
Spaarne Centrum is vanuit zijn historische ligging aan het Spaarne geschikt voor diverse nautische functies. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld historische boten, ligplaatsen voor passanten en winkels voor scheepsbenodigdheden. In het masterplan is tevens een nieuw plein aan het Spaarne opgenomen, een ‘langzaam verkeer’-brug naar de Nieuwe Gracht en een openbare kade met ‘langzaam verkeer’-route langs het Spaarne.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL