Bieding ING op Rodamco Asia biedt perspectief AM

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/03/2004 08:43
De bieding op Rodamco Asia door de dochter ING, biedt perspectieven voor AM (Amstelland-MDC).
ING Real Estate, onderdeel van ING Groep, biedt 18 euro in contanten per aandeel Rodamco Asia. Vinden wij aan de magere kant (red.)
De beide partijen maken dit vrijdag bekend in een gezamenlijk persbericht. Daarbij spreken ze de verwachting uit dat spoedig overeenstemming over de verdere voorwaarden van het openbare bod wordt bereikt.

Het blijkt, dat de Banken een andere winstmaker erbij willen hebben. Eerst de effecten en dat was even minder en nu lijken de vastgoed/projectontwikkelaars een mooie winstmaker voor de banken.
Wij schreven het gisteren al bij AM.(Amstelland) heeft goede cijfers en wil naar de nieuwe EU landen (o.a. Centraal Europa) en dat vraagt investeringen. Dus kan de winststijging weleens wat onderdruk komen en dat kan dan de koers van dit soort fondsen onderdruk zetten.
En dan slaan de banken toe, zij pakken dan het fonds uit de markt. Dit soort fondsen hebben een gelijkmatige groei en hun "grondbezit" staat voor de historische aanschafprijs in de boeken en komt meestal niet tot uiting in de koers van het fonds. De winst op de grond(prijs) wordt pas zichtbaar bij de oplevering van het project. Dus achteraf en daar verkijken de beleggers zich vaak op. Ook is er maar een beperkt aantal van dit soort fondsen en AM beschikt over eigen grond en heeft grond in gezamelijk bezit met andere.
Lees onze "stukjes" van AM via de fondsnavigator eens na. Hierin staat voldoende info en ondersteuning van ons koopadvies in AM. Het dividend gaat van 2002 EUR 0,33 naar voostel 2003 EUR 0,43 e/o keuze.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL