Verlies Air France-KLM loopt op

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/05/2013 07:45
PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies geleden van 630 miljoen euro. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vandaag bekend.

Het verlies is daarmee aanzienlijk groter dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2012 kwam Air France-KLM onder de streep 379 miljoen euro tekort. De omzet klom afgelopen kwartaal met ruim 1 procent tot 5,7 miljard euro. Het operationele verlies liep terug van 611 miljoen euro naar 530 miljoen euro. De verliezen zijn groter dan analisten hadden voorspeld, de omzetgroei viel iets lager uit dan verwacht.

Air France-KLM vervoerde in het eerste kwartaal 0,8 procent meer passagiers dan een jaar eerder. Het vrachtvervoer kromp echter met bijna 7 procent. De luchtvaarders hielden de capaciteit voor het passagiersvervoer constant, maar zetten ruim 4 procent minder vrachtvliegtuigen in.

Doelstellingen
De luchtvaartcombinatie sprak van aanhoudend moeilijke economische omstandigheden en hield vast aan de doelstellingen voor 2013. Het concern richt zich op lagere kosten en een afbouw van de schuld. In het eerste kwartaal zakten de kosten met 1 procent. Gecorrigeerd voor schommelingen in wisselkoersen en brandstofprijzen daalden de kosten met 1,7 procent. Dit kwam vooral doordat er werd gesneden in het personeelsbestand. De nettoschuld nam af tot 5,9 miljard euro, tegen 5,97 miljard euro aan het einde van 2012.

Air France-KLM is bezig met een bezuinigingsoperatie die de groep in staat moet stellen in 2015 uit de rode cijfers te komen. Bij Air France komen daarbij ongeveer 5000 banen te vervallen. Ook bij KLM verdwijnen door natuurlijk verloop arbeidsplaatsen, maar daarvoor is geen vastomlijnd doel gesteld.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL