Imtech: sterkere positie op Noorse energiemarkt door overname Unireg

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/02/2011 08:02
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het in Noorwegen Unireg A.S. overneemt. Unireg is gespecialiseerd in hightech energieoplossingen en klimaatbeheersing. Op jaarbasis realiseert de onderneming opbrengsten van ruim 2,5 miljoen euro. De overname, die in contanten wordt betaald, draagt direct bij aan de winst per aandeel en maakt het mogelijk dat Imtech haar positie op de groeiende Noorse energiemarkt versterkt.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Ondanks de beperkte omvang van deze overname, maken de bijzondere competenties van Unireg op het gebied van energie-efficiëntie en klimaatbeheersing dit tot een strategische acquisitie met toegevoegde waarde. Bundeling van deze kennis met de bestaande know-how van Imtech in Noorwegena leidt tot extra groei in de markt van energiezuinige gebouwen en 'groene' technische infrastructuur. De overname past in de groeistrategie 2015 van Imtech. Een van de speerpunten hierin is verdere groei in Nordic (Zweden, Noorwegen en Finland).'

Profiel Unireg
Sinds haar oprichting in 1996 heeft Unireg, gevestigd in Slependen net buiten Oslo, zich ontwikkeld tot een sterke regionale speler in de markt van energie-efficiëntie en klimaatbeheersing. De onderneming acteert op het unieke kruispunt van software en energietechnologie met specifieke diensten en competenties op het gebied van intelligente 'groene' gebouwen en 'groene' technische infrastructuur.

Synergie
Bundeling van de unieke kennis van Unireg binnen Imtech in Noorwegen maakt een aanzienlijke schaalvergroting van deze kennis mogelijk. Imtech kan klanten nu een compleet dienstenpakket leveren voor hightech efficiënt energiebeheer, optimale klimaatbeheersing en lage operationele energiekosten. De vraag naar dit soort energieconcepten neemt in Noorwegen snel toe. Met 500 Noorse medewerkers kan Imtech hier goed op inspelen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Noorse mededingingsautoriteiten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL