Imtech breidt voor 70 miljoen euro Spaanse raffinaderij van Repsol-YPF uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/09/2008 08:10
Imtech (technische dienstverlening in Europa) is door het internationale olie- en gasbedrijf Repsol-YPF als technologiepartner geselecteerd voor een belangrijk deel van de technologie in een nieuwe hightech 'cooking plant' op de Repsol-rafinaderij in Cartagena, Spanje. Deze opdracht vertegenwoordigt een waarde van ruim 70 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter René van der Bruggen van Imtech: 'Dit project levert een belangrijke bijdrage aan verdere groei van Imtech in Spanje. De opdracht geldt als blijk van vertrouwen in de specifieke kennis en kunde van Imtech in de volop investerende olie- en gassector en vormt een belangrijke referentie.'

Capaciteitsverdubbeling Repsol-YPF raffinaderij in Cartagena
Repsol-YPF is één van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld met raffinaderijen in Spanje, Argentinië en Peru en een distributiekanaal bestaande uit ruim 7.000 verkoopstations in Spanje en Zuid-Amerika. Spanje kampt met een tekort aan olieproducten. Daarom wenst Repsol-YPF haar capaciteit in Spanje verder te vergroten en investeert het in de komende jaren 3,2 miljard euro om de productiecapaciteit van haar raffinaderij in het Spaanse Cartagena te verdubbelen tot elf miljoen ton per jaar. De nadruk ligt hierbij op een hoge milieubewuste productie-efficiency van olie, gas en biodiesel met optimale veiligheid en een zo min mogelijke impact op de locale omgeving.

Hightech 'cooker'
Onderdeel van deze investering is de realisatie van een nieuwe hightech 'cooking plant'. Dit is een megagrote oven die de basis vormt voor het raffinageproces. In de 'cooker' wordt ruwe olie verhit tot maximaal ongeveer 350-370°C waarbij de olie overgaat in dampvorm. De dampen worden vervolgens in de overige delen van het raffinageproces gescheiden, gedestilleerd, bewerkt en gekoeld, waardoor olieproducten als lpg, benzine, kerosine, diesel etc. ontstaan. Imtech verzorgt alle werktuigbouwkundige processen in en rond deze 'cooker', inclusief alle daarbij horende technische voorzieningen. De 'cooker' kent een capaciteit van drie miljoen ton ruwe olie per jaar en zal in 2011 operationeel zijn. Met de realisatie van de werkzaamheden zullen ruim 350 Imtech-specialisten gedurende drie jaar volop aan de slag zijn.

Sterke positie op Spaanse industriële markt
Imtech bezit een sterke positie in de Spaanse markt van technisch industriële dienstverlening. Vanuit acht Spaanse vestigingen, met een concentratie in het zuiden en rond Madrid, vinden activiteiten plaats in industriële assemblage, maintenance, shut-downs en revamping services. De focus ligt voor een belangrijk deel op de groeiende olie- en gasindustrie, waar Imtech diepgaande kennis bezit van de technologie rondom complexe raffinageprocessen. Voor Repsol-YPF is Imtech over een breed front actief, bijvoorbeeld recent met een grote shutdown in de raffinaderij in Puertollano. Van het Spaanse olie- gasonderneming Cepsa, na Repsol-YPF het tweede Spaanse olie- gasbedrijf, ontving Imtech vorig jaar al een grote meerjarige order van ruim 55 miljoen euro voor de uitbreiding van de Cepsa-raffinaderij in Huelva.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL