Imtech: 40 miljoen euro orders in Duitse ICT markt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/04/2008 08:07
Imtech wint IBM Beacon Award 2008 in de categorie 'Overall Technical Excellence in EMEA'
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat van het een groot aantal orders heeft verworven voor hardware en software projecten in de Duitse ICT-markt. De totale waarde van deze orders bedraagt 40 miljoen euro.

ICT is een sleutelfactor geworden in de huidige maatschappij en is een dragende factor voor het merendeel van alle technische innovaties. ICT (totale opbrengsten Imtech in 2007: 305 miljoen euro) is daarom steeds vaker een belangrijk onderdeel van de totaaloplossingen van Imtech. In Duitsland bezit Imtech het ICT-bedrijf Fritz und Macziol. Fritz & Macziol, ook actief in Zwitserland en Oostenrijk, behoort tot de grotere Duitse ICT-bedrijven en biedt een breed portfolio aan diensten gericht op voornamelijk middelgrote organisaties en ondernemingen. Vanuit in totaal 17 vestigingen worden hardware en software projecten uitgevoerd. Intensieve samenwerking met wereldmarktleiders IBM en Microsoft maakt het mogelijk hoge toegevoegde waarde te bieden. Recent heeft Fritz und Macziol de prestigieuze IBM Beacon Award 2008 gewonnen in de categorie 'Overall Technical Excellence in Europe, Middle East and Africa (EMEA)'. Ook was Fritz und Macziol finalist in de categorie 'Outstanding Complementary Services Growth with IBM Global Services'.

De activiteiten van Imtech concentreren zich op de kerngebieden ICT-infrastructuur, ERP-oplossingen, maatwerksoftware, business intelligence, consultancy- en managementdiensten en ICT-services. Klanten kunnen bij Imtech terecht voor zowel hardware (bijvoorbeeld IBM X/I/P/Z storage) als software (onder meer databases, WebSphere, IT-management, Lotus Notes, VMware, Middleware, Microsoft en SAP) en gerelateerde services.

Klanten hebben behoefte aan een heldere visie op de toegevoegde waarde van ICT. Businessprocessen moeten beter en sneller, kosten en risico's dienen gereduceerd te worden en de informatievoorziening moet verbeterd. De samenwerking tussen bedrijven en organisaties moet optimaler. Internet speelt hierbij een cruciale rol. Beschikbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van ICT-systemen zijn in toenemende mate sleutelwoorden. Voor Imtech resulteerden deze trends onder meer in een sterk vergrote vraag naar bijvoorbeeld Service Oriented Architecture (SOA), toepassingen van webtechnologie, business intelligence en implementaties met gebruikmaking van oplossingen van IBM, Microsoft en SAP.

Recent heeft Imtech (Fritz & Macziol) in Duitsland opdrachten ontvangen in de uitgeverijsector van onder meer Nordbayerische Presse Vertriebs, in de farmaceutische sector van onder andere Merck, in the publieke sector van de gemeente (Stadt) Remscheid en de regio (Landkreis) Lüneburg, alsmede in de consumentenmarkt van onder meer Gabor Schoenen, Nolte Küchen en Exquisa Karwendel-Werke.

Een aparte activiteit in Duitsland is de ontwikkeling en implementatie van software en VAS® dispatchautomatisering voor de bulk- en cementindustrie, die nagenoeg de complete cementindustrie in Azië bedient. Recente orders zijn onder meer ontvangen van Yamama SCC en Qassim CC.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL