HUNTER DOUGLAS ACQUIREERT DRIE EUROPESE RAAMBEKLEDINGBEDRIJVEN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/09/2006 08:25
Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding, heeft met Newell overeenstemming bereikt om de Scandinavische en
Portugese raambekledingactiviteiten van NewellRubbermaid, alsmede een minderheidsaandeel (49%) in een management buy-out van Gardinia, Duitsland, over te nemen.
De Scandinavische raambekledingactiviteit van Newell assembleert op maat gemaakte raambekledingproducten en distribueert voorverpakte gordijnrails en raambekledingproducten in Scandinavië onder de merknamen “Kirsch” en “Gardinia”. Deze activiteit heeft een omzet van EUR 38 mln en 215 werknemers.
Newell’s Portugese bedrijf assembleert en distribueert raambekledingproducten en heeft een omzet van EUR 9 mln en 110 werknemers.
Gardinia in Isny, Duitsland, is de voornaamste distributeur van voorverpakte raambekledingproducten en gordijnrails aan doe-het-zelfketens in Duitsland, Oost-Europa en Rusland, onder de bekende merknaam “Gardinia”. Gardinia is eveneens al lange tijd een belangrijke klant van Hunter Douglas. Gardinia behaalt een omzet van EUR 125 mln en heeft 1.000 werknemers.
Reinhardt Heidemann, sinds lang Algemeen Directeur, heeft een meerderheid (51%) in de management buy-out.
Hunter Douglas is van plan het productaanbod, marketing en distributie van de overgenomen activiteiten uit te breiden via haar bestaande Europese infrastructuur, terwijl het lokale management van deze activiteiten ongewijzigd blijft.
Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. Na deze overname omvat de Hunter Douglas Groep 170 ondernemingen in ruim 100 landen. Hunter Douglas behaalde in 2005 een omzet van EUR 1,9 miljard en heeft circa 18.000 werknemers.
De aandelen van Hunter Douglas N.V. worden verhandeld aan de Nederlandse en Duitse effectenbeurzen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL