Wil Nederland en andere landen wel schone brandstof?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/08/2005 19:04
Schone brandstof, daar zitten veel regeringen om te springen zou je zeggen, maar Europa loopt achter en Zweden doet het 't beste nog. Braziliƫ is de koploper in Zuid Amerika.
In Zweden wordt op een mengsel van alcohol en houtpulp al door auto gereden. BioAlcohol als brandstof voor auto's zou een deel van de oplossing (olie) kunnen zijn, maar men spreekt wel over innovatie, maar doet er weinig aan. Vooral Den Haag doet de deur dicht. Dat ondervinden de Nederlandse bedrijven die zich daarmee bezig houden. Nedalco maakt van suiker alcohol en dat zou ook van graan kunnen. Maar de Nederlandse regering vindt alles wel best lijkt 't, als het maar door andere wordt gedaan. Subsidies en geldelijke ondersteuning, is vaak ver weg.
Autofabrikanten zouden meer Flexifuel-motoren moeten inbouwen, die geschikt zijn voor elk percentage bijmengsel.
Als de regeringen straks willen voldoen aan de CO2 uitstoot-norm, dat zal er meer aandacht moeten komen voor dit soort BioAlcohol als bijmengsel.
De Landbouw zou hiermee haar productie (overschot) mee kunnen oplossen en vergroten, want dan kan de graanoogst ook worden uitgebreid en andere overschotten kunnen als grondstof voor de BioAlcohol gaan dienen.
Regeringen praten wel over de dure olieprijs, maar vinden die schijnbaar wel goed, er valt voor de regeringen belastinggeld binnen te halen.
Dat doel lijkt "heiliger" dan het oplossen van het CO2 probleem (milieu) en als de mentaliteit niet verandert, dan zal ook dat probleem nog lang niet zijn opgelost.
In Brazilie rijden al 19 verschillende auto merken, die gebruik kunnen maken van de bijmengsels. Autofabrikant Ford is de trekker met inbouw van Flexifuel motoren en de andere komen schoorvoetend.
Nederland zou zo van al haar afvalproducten uit de graan- , aardapelenindustrie en suikerbieten bevrijd zijn en misschien kan in een later stadium ook zelfs een deel van de groenafval van huishoudens gebruikt kunnen worden, maar de innovatie komt hier niet echt opgang.
Zweden, Duistland en Spanje heffen bijvoorbeeld geen accijns op de nieuwe bijmengsels, nu daar moet je in Nederland niet mee aankomen. Pas nog stond er in een morgen Courant, dat je de sla-olie bij de Supermarkt niet mocht gebruiken als bijmengsel, daar was geen accijnsheffing op, je kon zelfs een boete krijgen.
En dan de regering Balkenende zich maar op de borst slaan, wat doen wij het toch goed!
Ja, met het afnemen van geld (lees Belastingen) van de burgers. Die ook al een dure EURO door de strot geduwd kregen.
De Europese regeringen zouden net als met de Euro, ook deze goedkope brandstof door de "strot" van de burgers moeten duwen, maar dan missen zij wel veel belastingen.
Als de Overheden zorgen voor een goede ondersteuning (geldelijk) en infrastructuur voor de verspreiding van de BioAlcohol, dan kan de olieprijs snel naar beneden, want echt, de olieprijs wordt kunstmatig naar boven gedreven.
Het levert de regeringen centen op en het milieu is maar bijzaak.
Dat wordt te pas en te onpas gebruikt om de zaken erdoor te drukken en niet anders.
Zo zien wij het als redactie van XEA.nl

Verbeter het milieu en begin bij jezelf, zouden wij de regeringen willen zeggen.
BioAlcohol is er een van, ter oplossing van 1 probleem!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL