CSM rondt verkoop dochterondernemingen in Duitsland en Frankrijk af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/09/2004 18:14
CSM nv heeft haar dochterondernemingen Dreidoppel en
Lachaise verkocht. Dreidoppel GmbH in Langenfeld, Duitsland, is verkocht aan het Duitse Ireks GmbH. De transactie is effectief per 27 september 2004. De Franse werkmaatschappij Lachaise is verkocht aan het management. Deze transactie is effectief per 30 september 2004.
Dreidoppel heeft circa 100 medewerkers en is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van smaakstoffen voor bakkerijproducten en ijs. CSM Bakery Supplies Europe rekent het produceren van deze smaakstoffen niet langer tot haar kernactiviteiten. De activiteiten hebben eenjaaromzet van circa EUR 22 miljoen.
Lachaise heeft circa 265 medewerkers en is gespecialiseerd in de productie van bevroren banketproducten voor een klein topsegment van de markt. De werkmaatschappij heeft een jaaromzet van circa EUR 23 miljoen.
De verwachte buitengewone netto bate in 2004 van beide transacties te zamen zal per saldo circa EUR 10 miljoen bedragen (kasopbrengst EUR 24 miljoen).
De verkoop van deze dochterondernemingen is onderdeel van de eerder aangekondigde maatregelen ter versterking van CSM’s positie in de markt voor bakkerijproducten in met name Duitsland en Frankrijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL