Wijziging suikerprijs in Europa zal nog wel even duren.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/11/2003 08:27
In Europa zou de suikerprijs vrij moeten, maar zover is het nog lang niet blijkt uit de verschillende reacties die te horen zijn.De lidstaten in Brussel hebben allemaal zo hun eisen en voor die allemaal op een rijtje staan, verstrijkt er weer tijd. Nederland en Duitsland willen een geleidelijke overgang en Denemarken heeft weer andere eisen en Oostenrijk wil het liefs bij het oude blijven, dus de kaarten zijn nog niet geschud.
Het gaat over de import van rietsuiker naar de Europese Unie, want die is daarvoor vrijwel gesloten al sinds 1968.
Voor Suiker Unie en CSM suikerbietentelers is dit een goed bericht, want de Unie en CSM zouden de uitbetalingsprijs toch op de telers verhalen, dus die zouden de pijn voelen.
De bietenoogst die nu loopt brengt een record aan suiker hoeveelheid op, ca. 1,5% meer dan gebruikelijk. Ook valt de "tarra" de laatste weken erg mee en staat op ca. 12% en dat is ca. 5% lager dan gebruikelijk.
De Cosun (SU) gaat uit van een gemiddelde opbrengst van 10.700 kg per HA en de CSM van ca. 10.500kg per HA. Het percentage suiker staat bij beide op 17%.
Dit is voor de aandeelhouders CSM een positieve ontwikkeling



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL