Corbion benoemt Sven Thormählen tot Chief Technology Officer (CTO)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/12/2013 08:47
-Corbion maakt vandaag bekend dat Sven Thormählen per 1 april 2014 in dienst zal treden als Chief Technology Officer.

In de functie van Chief Technology Officer is Sven Thormählen verantwoordelijk voor de wereldwijde R&D-organisatie. Hij gaat invulling geven aan Corbions innovatie- en technologieagenda teneinde de ‘business development’-kansen te verzilveren waardoor de onderneming haar weg van groei kan vervolgen. Sven wordt voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Corbion, die gepland staat voor 12 mei 2014.

Sven Thormählen heeft een Ph.D. in synthetische organische chemie van de Universiteit van Hamburg. In het verleden was hij Executive Vice President R&D en lid van de Raad van Bestuur van Danone Group in Frankrijk, Senior Vice President Research and Development bij L'Oréal in de Verenigde Staten en bekleedde hij diverse hoge R&D-functies bij Beiersdorf in Duitsland en de VS. Momenteel is Sven Chief Executive Officer van MucoVax GmbH, een zelfstandige onderneming in Hamburg (Duitsland) die gespecialiseerde medische producten levert. Bovendien is hij bestuurslid van Accera Inc. en lid van diverse researchcommissies. Sven Thormählen heeft de Duitse nationaliteit.

Gerard Hoetmer, CEO van Corbion: "Corbion transformeert tot een vooraanstaand biobased products bedrijf, dat groei realiseert op basis van onze kerntechnologieën en uitbreiding nastreeft naar aangrenzende technologie- en productplatforms. Innovatie in termen van nieuwe formules en ontwikkeling van nieuwe strategische technologieën is van essentieel belang voor onze groeistrategie. Teneinde het strategische belang van wetenschap in ons bedrijf verder te benadrukken, breiden we onze Raad van Bestuur met een CTO-functie uit. Corbion heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van innovatie en ik denk dat Svens ervaring op het vlak van wereldwijde R&D-activiteiten, het integreren van internationale R&D-teams en zijn significante internationale en brede industrie-ervaring hem prima positioneren om leiding te geven aan de R&D-organisatie van Corbion en de innovatieagenda van Corbion verder in te vullen".



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL