Verslag (beknopt) van de BAVA van Corporate Express.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/06/2008 19:36
Verslag van de Buitengewone vergadering van aandeelhouders van Corporate Express.
Daar werd weer eens duidelijk dat de grootaandeelhouders, waar is dat niet het geval, de doorslag gaven, wat gebeurd er met het bedrijf Corporate Express.
De Vergadering was eigenlijk bedoeld om te gaan stemmen en doornemen van/over de fusie met Lyreco S.A.S.
Daar hadden de grootaandeelhouders samen met ca. 23% en Staples, die had al ca. 11% van de aandeelhouders "neen" tegen gezegd.
Dus was er zonder de aandeelhouders al "neen" tegen Lyreco gezegd en die hadden een up break fee van EUR 30 miljoen bedongen. Daar hebben ze recht op en die zaak is afgedaan.
Nu wordt er informeel gesproken en vragen gesteld over de bieding van Staples (VS). Samen worden we de grootste op kantoorartikelen gebied en aanverwanten.
Samen goed voor USA$ 28 miljard en samen sterk in de B2B.

De Voorzitter opende de vergadering om ca. 14.00 uur, vertelde over wat er allemaal de laatste maanden had plaats gevonden en liet dat aan de hand van sheets zien.
Later vertelde hij dat er 24.184.537 Gew. aandelen en 21.760.390 CTA aandelen en ruim 31 miljoen Pref. A, aandelen aanwezig waren.
De adviseurs hadden de waarde van Corporate Express op ca. EUR 8,50 geschat. Maar het 2e kwartaal 2008 laat een duidelijke verbetering zien, dus was een hogere bieding door Staples van EUR 9,25 gerechtvaardigd. Ook al, omdat zij reden veel (10,93%) stukken tegen goedkopere koers hadden ingekocht.
De CEO P.Ventress had een extraatje van EUR 600.000 en de CFO Waller van EUR 250.000 gekregen voor het extra werk.
Ook waren de grootaandeelhouders van de Pref. A stukken niet tevreden over de bieding van EUR 3,15 zijnde EUR 3,05 en ca. 10 cent dividend van het lopende boekjaar. Echter, er wordt met Staples gesproken over meer.
Maar dat kan nog wel enige tijd duren voor we weten of er meer dan de EUR 3,15 uitkomt. Afwachten op nader bericht dus.
De rol van de commissarissen en van het bestuur is zeer hecht geweest in de afgelopen maanden . Alles is goed afgewogen voor de klanten, medewerkers en investeerders.
Er was ook nog gekeken naar de Grafische opsplitsing van Corporate Express, maar dat was 't toch ook niet.

Dit is een Fair value offer die EUR 9,25 en wij bevelen het dan ook aan.

Daar waren veel aandeelhouders het niet mee eens, ik heb voor EUR 12,80 gekocht en ik voor EUR 10,83, ik zit met verlies.
Maar de grootaandeelhouders bepalen die biedingen steeds meer, die willen geld zien.

Na de vergadering stonden wij nog met 2 oud Top Bankiers te praten en die vonden het ook jammer dat het deal met Lyreco niet door ging. Daar had iets moois uit kunnen komen en een behoudt van een AEX fonds.
Alles bloedt dood in de AEX.

Om ca. 15,45 sloot de voorzitter de heer F.L.V. Meijsman de BAVA.

T.Z.T. komt er nog een na vergadering, voor de niet aanmelders, want die aanmelden kunnen er dan niet meer in.
Bijzonder!

Gisteren hebben ze van de EC het groene licht gekregen, Staples om CE over te nemen.

Corporate Express,
Na de buiten gewone vergadering stonden wij nog even met 2 oud Top Bankiers te praten en die vonden het ook jammer dat het deal met Lyreco niet door ging. Daar had iets moois uit kunnen komen en een behoudt van een AEX fonds.
Alles bloedt dood in de AEX.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL