Vendex KBB: ook in derde kwartaal hogere omzet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/11/2003 08:33
De meeste winkelformules van Koninklijke Vendex KBB blijken redelijk bestand te zijn tegen de recessie.
In het derde kwartaal van het boekjaar 2003/04 (augustus, september, oktober) bedroeg de netto-omzet van de voortgezette activiteiten € 1.159 miljoen, 3,2% meer dan vorig jaar. Ook zonder de effecten van acquisities (doe-het-zelfketen Leroy Merlin in België) steeg de omzet licht (+0,4%).
De omzet over de eerste negen maanden van het lopende jaar lag met € 3.306 miljoen 4,2% boven vorig jaar; exclusief het effect van acquisities bedroeg de stijging 0,9%.
Het omzetverloop bij Vendex KBB steekt gunstig af bij de marktontwikkeling. Tot nu toe werd in alle kwartalen van het lopende jaar een hogere omzet behaald, terwijl de macrocijfers voor de nonfooddetailhandel in Nederland fors daalden.
Met name in de maanden mei (-6%), juni (-9,5%) en juli (-7,3%) stonden de door het CBS geregistreerde detailhandelsverkopen in non-food sterk onder druk; voor de bovenkledingsector werden zelfs dalingen geregistreerd van 10% en meer.
De macrocijfers over augustus, september en oktober zijn nog niet gepubliceerd, maar aangenomen mag worden dat de trend zich heeft voortgezet. Bovendien stonden de detailhandelsverkopen in de non-foodsector in augustus en begin september evenals in juli onder invloed van het uitzonderlijk warme zomerweer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL