PinkRoccade sluit partnership met Norsk Data Limited voor ondersteuning van Distributed Services

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/10/2004 08:35
PinkRoccade UK Group Limited (PinkRoccade) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een contract ter waarde van GBP 11 miljoen per jaar heeft gesloten met Norsk Data Limited, onderdeel van 2e2 Group plc. Norsk Data gaat de komende vijf jaar de dienstverlening op het gebied van onderhoud en installatie voor PinkRoccade verzorgen.

PinkRoccade is het afgelopen jaar op zoek geweest naar een partner voor de service-activiteiten van de onderhoudsdivisie. Norsk Data kreeg de opdracht vanwege zijn geavanceerde servicemanagementsystemen en recente investeringen in engineer communication technologie. PinkRoccade denkt hiermee de service aan klanten aanzienlijk te kunnen verbeteren.

PinkRoccade blijft wel verantwoordelijk jegens haar klanten voor de kwaliteit van de dienstverlening door Norsk Data alsmede voor het beheer van incidenten en problemen.

“PinkRoccade stelt hoge eisen aan de levering van gedistribueerde diensten (Distributed Services) en Norsk Data kan hierin perfect voorzien. Net als PinkRoccade werkt Norsk Data met best practice processen en kwaliteitsnormen”, aldus Clive Hyland, de CEO van PinkRoccade UK.

De samenwerking treedt pas op 1 januari 2005 in werking. Wel komt er een overgangsprogramma van een half jaar, om te zorgen dat de overdracht soepel verloopt en de klanten van PinkRoccade ‑ die doorgaans in de retailsector actief zijn – optimaal van de nieuwe situatie profiteren. Aan het huidige, landelijke servicenetwerk zal vrijwel niets veranderen. Toch zal de dienstverlening verbeteren, dankzij de investeringen van Norsk Data in scheduling en engineer communications technologie en de toegang tot een aanzienlijk groter reservoir aan ervaren, deskundige medewerkers.

Als onderdeel van de transactie zullen ongeveer 145 mensen, waaronder ruim 100 engineers, worden overgeplaatst van de divisie Distributed Services van PinkRoccade naar Norsk Data, met medeneming van alle apparatuur en tools die voor de onderhoudswerkzaamheden nodig zijn.

Het nieuwe samenwerkingsverband past in de strategie van PinkRoccade om een geschikte partner voor de gedistribueerde diensten te vinden, en volgt op de eerdere outsourcing van de reparatiecentra en logistieke activiteiten in 2002 en 2003.

Over 2e2

2e2 is een evenwichtig samengestelde groep van bedrijven die IT diensten verlenen, met de nadruk op onderhoud, netwerkdiensten en managed services. 2e2 is in oktober 2002 opgericht door het voormalige managementteam van 4Front Technologies. Onder dit team heeft 4Front tussen 1995 en 2000 zijn omzet zien groeien van $ 11 miljoen tot GBP 270 miljoen en heeft het zich ontwikkeld tot een grote naam in de Europese IT services.

Het dienstenpakket van 2e2 is zo ontwikkeld dat de klant zelf zijn ‘menu’ kan samenstellen: de mogelijkheden en aanpak zijn flexibel en sluiten aan op de behoeften van de klant. 2e2 kent een sterk gedecentraliseerd management. Dochterbedrijven worden gestimuleerd specialistische kennis en producten, flexibiliteit en concurrerende prijzen te leveren aan klanten, die allemaal als partner worden beschouwd. 2e2 heeft acht werkmaatschappijen en telt meer dan 700 medewerkers.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL