Numico aan de beterende hand, maar koers is daar al jaren op vooruitgelopen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/03/2004 11:08
Numico is aan de beterende hand, maar de koers van het aandeel is er al jaren op vooruitgelopen, of er moet binnenkort een overname komen. Misschien Nestle, want die geruchten gaan er.
Numico had een verlies per aandeel van EUR 3,03 en dividend zou er niet worden betaald, was al eerder bekend gemaakt. Dat kan nog weleens even duren, die dividend betaling en er wordt wel EUR 24-25 betaald, voor een aandeel dat verlies maakt. Versatel gaat ook weer winst maken als alles meezit en daar wordt ca. EUR 2 voor betaald. Numico gaat misschien als alles meezit dit jaar ook weer winst maken en de prijs?
De heer Jan Bennink heeft het slagen van "zijn" missie aan zijn lot verbonden en dan is het geen succes, dan vertrekt hij met een goede afvloeiingsregeling.
Wat kopen de aandelenhouders daar voor? Juist, dan zitten zij nog langer in de ellende en daar schiet je ook niet veel mee op.
Numico moet nu verder zonder de vitamines, de twee divisie van klinische voeding en babyvoeding worden de "kurk" waarop Numico gaat drijven. De klinische voeding kan jaarlijks ca. 10% groeien en de babyvoeding ca. de helft daarvan. Ook zal verdere kostenbesparingen doorgevoerd worden en het werkkapitaal van de omzet zal naar beneden moeten, was in 2003 13,7% van de omzet. Vanaf nu tot en met 2007 wil Numico die omzet jaarlijks laten groeien met 8-10%, dat is het doel en als het eens wat minder is is ook geen ramp (red.).
De nettoschuldpositie bij Numico is EUR 1.069 miljoen en daar zal rente over betaald moeten worden, plus aflossingen/inperkingen van kredieten.
Het probleem wat wij (red.) met Numico hebben is, dat de doelen wel gehaald moeten worden, want anders kloppen de berekingen niet meer. Een jaar iets minder is geen ramp, als de trend maar stijgende is. De concurrentie zal ook niet zitten te slapen en daar horen en lezen wij niets over.
Wij (red.) vinden het aandeel met deze vooruitzichten gewoon te duur en zouden uitstappen. Er zijn aandelen met duidelijkere vooruitzichten en die dividend betalen, ook in de voedingsector, als u een sectorbelegger bent.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL