Wat de AVA 2005 voor onze redactie bij KPN betekende.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/02/2006 08:46

Op 12 april 2005 was de AVA van KPN te Amsterdam.
De ontvangst was uitstekend verzorgd en dat lieten de resultaten van gisteren ook zien.
Maar waarom was die AVA zo belangrijk voor ons (red.)?
Daar zat een nieuwe CFO de heer Marcel Smits, pas aangetreden en wat die man liet zien wekte bij ons verbazing.
Waarom?
Een financiƫle man kan je bedrijf maken en breken. Nu deze mijnheer Smits hebben wij in de rondvraag ook een "pluim" gegeven voor zijn uitstekend manier van, kennis al hebben van het bedrijf KPN, waar hij nog maar pas zat. Hij wist de "ontevreden" beleggers, want wat is er niet allemaal bij KPN gebeurd, uitstekend te pareren.
Hij straalde daar een stuk overwicht en kennis van zaken uit, dat wij hem tijdens de AVA daar alvast een compliment voor wilde geven.
Maar bij ons kwam het gevoel en dat moet je als belegger wel hebben, als deze man zijn werk op deze manier gaat aanpakken bij KPN, dan zit je daar als belegger wel goed onder "zijn" financieel beleid.
Zo'n CFO weet in moeilijke tijden toch met zijn "vaardigheid" het schip te sturen en dat doet hij prima.
Wederom worden er eigen aandelen ingekocht voor 1 miljard euro, dat maken de "spoeling" weer dikker, want er staan nog veel aandelen uit bij KPN.
Ook weet KPN het tij te keren en sluit een deal af met 60 zenders. KPN heeft "body" en weer vertrouwen bij de bedrijven. De winst per aandeel was dan wel 6 cent minder dan het jaar ervoor, toch gaat het dividend naar 45 cent, daar is al 13 cent int.div. betaald, maar het straalt vertrouwen uit. De beleggers zijn weer om en het aandeel KPN is weer in. Ook krijgt het de steun van een mogelijke overname. Dan zegt de heer Scheepbouwer wel wij blijven zelfstandig, maar als er iemand langs komt gaat hij wel praten (red.XEA.nl).
Ook de omzet stijging van EUR 11,8 naar EUR 11,9 viel ons mee. Alle druk op de marges vallen dus nog wel mee en KPN weet toch nieuwe omzet te pakken.
De zittende management heeft het tij niet mee, maar weet wel van aanpakken.
Daar zien wij (red.XEA.nl) zeker de hand van de CFO de Heer M. Smits achter zitten.
Het aandeel kan op deze nieuwe vooruitzichten voor de nieuwe instappers een leuk rendement op gaan leveren.
Deze kennis leer je alleen als je de Algemene Vergadering van aandeelhouders (AVA) bezoekt en er ook met aandacht bij bent.
Dat is de extra waarde die een AVA met zich meebrengt, maar dan moet de AFM en andere organisaties niet met beperkingen van vragenstellen en antwoorden komen!
Anders worden het gezellige "theekransjes", wel leuk voor het sociale contact, maar meer ook niet.
AVA horen gedegen en pittig te zijn en geen beperkingen hebben over vragen, hoe ziet u uw toekomst en de strategie van Uw bedrijf ect..



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL