ING Real Estate geselecteerd voor woningbouw in Deelplan 20, Ypenburg, Den Haag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/03/2007 16:29
De gemeente Den Haag heeft ING Real Estate geselecteerd voor de ontwikkeling van 500 woningen in 'Deelplan 20' in Ypenburg. Voor Deelplan 20 had de gemeente een competitie uitgeschreven onder zes ontwikkelaars.

ING Real Estate ontwerpt voor Deelplan 20 een zeer gevarieerde woonomgeving waarin ruimte is voor een woontoren met uitzicht op de Plas van Reef, een aantal lagere appartementen-gebouwen en grondgebonden woningen. Mecanoo Architecten zal dit ontwerp uitwerken in een stedenbouwkundig plan. De verhouding vrije sector / sociale huur en koop zal 70/30 zijn.

Deelplan 20 ligt in de zuidoostelijke hoek tussen de autowegen A4 en A12 bij het Prins Clausplein. De wijk is goed bereikbaar met tramlijn 19 en via NS station Ypenburg. De gemeente zal in Deelplan 20 een zwembad realiseren met een 50-meterbad voor recreatie en wedstrijdsport. De wijkbewoners vnden een ruim winkelaanbod in de nabije omgeving.

Anneke de Vries, directievoorzitter ING Real Estate Development Nederland: "Wij zijn blij en vereerd met deze opdracht. Via de selectie voor Deelplan 20 kan ING Real Estate zich bewijzen als ontwikkelaar van woningen door toonaangevend werk te leveren, zoals wij onder meer ook deden in Heemskerk met Citadel en doen in Amsterdam met Overhoeks."

ING Real Estate en de gemeente Den Haag zullen naar verwachting voor de zomer de definitieve overeenkomst tekenen, waarna de bouw in 2008 kan beginnen. Voor 2010 dienen 400 woningen opgeleverd te worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL