Cijfers Hagemeijer tegen het licht gehouden.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/08/2004 10:57
Wij hebben de cijfers van Hagemeijer eens tegen het licht gehouden en te "licht" bevonden.
De heer Becker heeft nog heel veel te doen en of het gaat lukken is voor ons nog de vraag.
Hier enkele hoofdpunten,
Netto resultaat € 166 miljoen negatief in eerste halfjaar 2003 voornamelijk als gevolg van hoge financiële lasten en bijzondere posten.
Netto schuldpositie van € 639 miljoen per 30 juni 2004 in lijn met financieel herstructureringsplan.
EBITDA (voor bijzondere posten) voor de Groep in tweede halfjaar 2004 naar verwachting beter dan in tweede halfjaar 2003 (€ 17 miljoen op vergelijkbare basis).
Vrije kasstroom (voor desinvesteringen) naar verwachting positief in tweede halfjaar 2004.

Netto lasten
De netto financiële lasten over de eerste zes maanden van 2004 bedroegen € 52 miljoen, een toename van € 16 miljoen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar (€ 36 miljoen).
Zoals eerder gemeld is deze toename voornamelijk veroorzaakt door een eenmalige
‘make whole payment’ van € 12 miljoen aan bepaalde ‘note holders’, als gevolg van de vervroegde aflossing in februari van dit jaar. De rentevoordelen ten gevolge van de lagere gemiddelde schuld ten opzichte van het eerste halfjaar van 2003 werden tenietgedaan door hogere interestpercentages voor de nieuwe
kredietfaciliteiten.

Alle media gaat voorbij aan de nettoschuldpositie van EUR 639 miljoen van Hagemeijer.
Bij andere AEX bedrijven was het (schuldpositie) "dodelijk" voor de media en dus volgden de beleggers, maar de banken en andere financiers, zullen van die EUR 639 miljoen hun vergoeding verlangen.
Het blijft dit jaar negatief, zegt de heer Becker en over de toekomst zal hij positief zijn, anders is zijn "missie" nu al mislukt.
Voor ons valt het halfjaar verlies van EUR 166 miljoen door de "hoge" financiele lasten en bizondere posten "zwaar" tegen.
Wat zal het voor de rest van dit jaar worden?

Redactie.
Wij gaan voor Hagemeijer naar een verkopen, want wij zien het met deze cijfers niet zitten. En zien een overstap met de opbrengst van Hagemeijer naar o.a. Getronics of Versatel en 'n betere toekomst. De ICT markt trekt aan en Getronics haalt orders binnen en die worden niet in de koers van het aandeel verwerkt op dit moment. Want dit fonds wordt door andere feiten (nog) laag gehouden. Versatel is in een turn-around en dat is Hagemeijer nog niet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL