Jaarverslag Hagemeijer nog eens doorgelezen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/04/2004 10:38
Wij hebben het jaarverslag Hagemeijer nog eens doorgenomen, en daar hebben wij een conclusie uitgehaald; "Hagemeijer heeft nog een lange weg te gaan"!
Op blz 30 schrijft de Raad van Bestuur; gedurende 2003 heeft Hagemeijer een aantal werkmijen en activiteiten gedesinvesteerd of beeindigd, zoals ITPS, de Stokvis Tapes Groep en Puma. Gezamelijk realiseerden deze activiteiten in 2003 eeen omzet van EUR 777 miljoen en een EBITDA (voor bijzondere posten) van EUR 46 miljoen. De EBITDA (voor bijzondere posten) van de ondernemingen die deel blijven uitmaken van de Groep was EUR 5 miljoen negatief in 2003. Dit beschouwen wij als de vergelijkbare basis voor 2004.
Voor 2004 wordt verwacht dat de EBITDA (voot bijzondere posten) van de Groep, op vergelijkbare basis, zal verbeteren ten opzichten van 2003. Deze verbetering zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden gerealiseerd.
Voor cash earnings zal in 2004 nog steeds sprake zijn van een aanzienlijk verlies, hoewel minder dan in 2003. Verwacht wordt dat de vrije kasstroom (voor desinvesteringen) ook een verbetering te zien zal geven ten opzichte van 2003, maar negatief zal blijven, met name in de eerste helft van het jaar.

Dit is openhartig en duidelijke taal.

Ook zijn er op 5 februari 2004 380.911.786 aandelen uitgegeven. Derhalve bedroeg per 5 febr. 2004 het totale aantal uitstaande geplaatste aandelen 516.091.042.
Als er weer winst gemaakt gaat worden, zal de "spoeling" dun zijn.
Over dividend kan nog niet worden gesproken (red.), maar dat er voor de heer R. de Becker nog veel werk te doen is, is voor ons (red.) wel duidelijk.
Wij hebben na verkopen, het aandeel op houden gezet, daar de blijven zitters te laat waren met verkoop op die lage koers van ruim 1 Euro.
Wij blijven het aandeel Hagemeijer op deze gronden, die duidelijk verwoord staan in het jaarverslag 2003, speculatief vinden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL