Getronics

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/12/2000 00:00
Dit is het eerste artikel in de rubriek Optie strategieën. De eer is aan Getronics. Welliswaar niet de meest renderende in de AEX van de afgelopen tijd, maar is nu, vanuit beleggingsoogpunt, op een interessante koers beland. Indien men investeert in een fonds alleen omdat deze de afgelopen tijd flink is gedaald, is dat op zichzelf een slecht argument. Ware het niet dat Getronics onterecht is afgestraft. (zie o.m. 30/11/2000 rubriek "beleggingsadviezen") Op de korte termijn is het nog even de vraag hoelang Getronics nog de speelbal van de (Amerikaanse) professionele handel zal zijn. Nu instappen zou wel eens op de iets langere termijn de viagra voor uw portefeuille kunnen zijn. Zeker voor degene die een "ritje" kan en wil uitzitten, is de overweging van volgende optieconstructie met aandelen Getronics de moeite waard:

Verkopen put okt 2002 10,00 voor 4,70 euro.
Verkopen call okt 2002 10,00 voor 1,50 euro
Kopen (met de ontvangen premie) 100 Getronics 5,40 euro.


Wie zijn winst niet wil beperken zou de geschreven call achterwege kunnen laten. Ware het niet dat er dan een kleine investering zelf gedaan moet worden, waardoor deze constructie echter wel zijn uniekheid verliest.

Max. winst 10,80 euro (10,00 euro aandelen + verschil premie-/- aankoopkoers) bij een koers hoger als 10 euro. Plus eventueel nog dividend!
Max. verlies 9,20 euro (10,00 euro aandelen - verschil premie-/- aankoopkoers) bij een koers van 0,00 euro. Dividend kan het max. verlies nog iets verlagen.
Breakeven bij een koers van 4,60 euro (geen rekening houdend met dividend)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL