Overname van Pink door Getronics en goede zet.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/11/2004 13:28
De overname van Pinkroccade is voor beide Pinkroccade en Getronics) een goede zet. Samen sterker en hierdoor minder kosten en bij overlappingen, weg te snijden kosten. Van beide kanten zou er nog personeel weggaan en verplaatst worden en dat kan nu tegelijk. En misschien heeft Microsoft er wel naar toegestuurd, wie weet, dat zal later misschien uitkomen. Microsoft kijkt ook uit, maar het zal een bedrijf zijn met een "body" en winstgevend en niet te duur, nu dat is Getronics niet. En beide (Microsoft en Getronics) werken al veel samen.
Getronics was al een wereldspeler en met Pinkroccade's kennis en omzet komt de combinatie als de nummer 1 in Nederland en een betere plaats in Europa.
In Nederland wordt de gecombineerde omzet ca. EUR 1,24 miljard en dan volgen Atos Origin en IBM op 2 en 3.
Ook heeft Getronics een concurrent minder en als de management but-out ook rond is en de heer Oswald Coene is ook op zichzelf, kan de trein gaan rijden, want er moet nog zoveel geautomatiseert worden in de wereld.
Het samengaan en de reorganisatie zullen kosten brengen ca. EUR 35 miljoen en als gevolg van de reorganisatie voordelen opleveren, dus kosten besparingen. Er worden bedragen van enkele tientallen miljoenen genoemd, maar je weet pas hoeveel de besparingen zijn, als alles achter de rug is.
De schaalgrootte die de nieuwe Getronics krijgt zal haar positie elders verbeteren en Pinkroccade zal gelijk bij gaan dragen in de winst.
Mooi, dat twee Nederlandse bedrijven samengaan en niet door buitenlandse worden opgekocht. Er gaat al zoveel Nederlandse kennis naar buitenlandse bedrijven.
Als de eerste cijfers van de nieuwe combinatie naar buiten gaan komen, zal de koers van het aandeel Getronics wel boven de EUR 2 staan, zo is onze (red.)verwachting.
Wij blijven positief voor het aandeel Getronics.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL