Beperkt herstel Getronics gisteren en vandaag, maar overname is nog steeds niet uitgesloten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/09/2004 13:44
Wij van de redactie XEA.nl zien Getronics, na het beperkte herstel van gisteren en vandaag, nog steeds ook als kandidaat overname.
Wij denken dan aan Microsoft, die na het niet doorgaan met SAP, de gesprekken met SAP waren eind vorig jaar (2003), kan deze wel eens het oog op Getronics laten vallen.
Microsoft zit aan het einde van haar groei en dan is de dienstverlening een goede toevoeging en beide ( Microsoft en Getronics) doen al veel zaken samen.
Als je de balans van Getronics bekijkt, staan er geen systemen op, dus geen waardering voor haar systemen en wat zal de waarden niet kunnen zijn?
Als je dan in het verleden kijk, wat bedrijven als Vopak, Wessanen e.a. niet moesten afschrijven op niet passende systemen, miljoenen.
Dan heeft Getronics veel stlle waarden in haar onderneming zitten en als je dan de huidige waardering van het aandeel ziet ca. EUR 1,60, dan is Getronics voor een bedrijf als Microsoft, geen onbetaalbare hindernis.
Getronics heeft A-klanten in de portefeuille zitten met meerjarige contracten en is wereldwijd aanwezig. Dan mag de markt nog niet duidelijk aantrekken, wij (redactie XEA.nl) hebben al meer gezegd, er moet nog zoveel geautomatiseerd worden, er zitten nog teveel afdelingen werkt in te kloppen, die een andere afdeling heeft uitgedraait.
Met de laatste emissie van EUR 2,40, heeft Getronics de laatste stap gezet naar een "juiste" balans, het weer winstgevend worden/zijn!
Het huidige (beperkt) herstel van de koers komt nadat de druk van een onderzoek door de ondernemingskamer weg viel.
Zoals de heer Wagenaar al zei, "eindelijk rust in de tent"!
Nu kunnen wij (Getronics) weer echt onze aandacht bij het werk houden en uitbouwen, naar winstgevendheid.
Wij zien nu een verdere stijging van de koers van het aandeel Getronics, al zal ook Getronics zich niet aan een negatief sentiment op de beurs te Amsterdam, zo af en toe kunnen onttrekken.
Een herstel richt de EUR 2 moet met een licht herstellende markt binnen hand bereik zijn.
Wij hebben Getronics op een kopen staan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL