Koersdaling Getronics maakt Getronics ook overname kandidaat

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/08/2004 12:38
Door de koers daling van het aandeel Getronics de laatste week(en), is het bedrijf, dat zelf overnames wil doen, ook een overname kandidaat aan het worden.
Het zou ons niet verbazen als Microsoft eens gaat praten met Getronics, want beide bedrijven doen al veel samen. Microsoft had belangstelling van SAP vorig jaar, maar dat ging niet door.
Tegen de huidige prijs van ca. EUR 1,35, moet de stille waarde van het bedrijf Getronics een aanzienlijk meerwaarde vertegenwoordigen.
Getronics heeft haar systemen voor "nihil" op de balans staan en als je dan in het verleden kijkt, dat een Vopak een Wessanen en vul maar in, 50 tot 80 miljoen voor systemen moest afschrijven, die niet voldeden, dan kan Getronics daar misschien wel 500 tot 1.000 miljoen hebben staan.
Getronics had per 30-6-2004 EUR 201 miljoen aan rentedragende schulden, maar er stond tegenover een netto kaspositie van EUR 237 miljoen, dus had Getronics een netto kaspositie van EUR 36 miljoen.
Getronics is per saldo dus schuldenvrij en de omzet die er nu gemaakt wordt is van betere kwaliteit.
Ook heeft Getronics een klantenbestand, die kwaliteit (blue-chip klanten) heeft en de duur is een contract van drie tot/met vijf jaar.
De heer Wagenaar gaat uit van een goed resultaat in het 2e halfjaar van 2004, want hij zegt dat Getronics het jaar 2004 met een winst gaat afsluiten (1e halfjaar nog een verliesje 12 miljoen).
Door de betere balansverhouding verbeterde de solvabiliteit van 16,7% (30-6-2003) naar 30,2%, per 31-12-2003 was deze nog 15,4%.
Ook zal het aantal personeelsleden nog wel verder dalen, want gisteren kondigde Getronics de verkoop van 51% van haar belang in Getronics Italie aan. Daar werken 59 personeelsleden. Wij zien bij deze lage koers voor het aandeel Getronics dus kansen van twee kanten, een verder herstel van de winstgevendheid en/of zelf een overname kandidaat.

Ook missen wij een koopadvies van de VEB, want op de BAVA ter goedkeuring van de emissie a EUR 2,40, maakte de VEB bezwaar dat alleen de banken het voor het zeggen hadden en dat o.a haar leden niet mochten inschrijven a EUR 2,40.
Nu VEB, dan is het nu de kans voor Uw leden, om zelfs meer dan 1 euro lager te kunnen kopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL