IDBI Bank, Federal Bank en Fortis tekenen joint venture-overeenkomst voor de oprichting van een nieuwe levensverzekeraar in India

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/11/2006 15:22
IDBI Bank, Federal Bank en Fortis maken bekend dat zij vandaag een joint venture-overeenkomst hebben getekend voor de oprichting van een levensverzekeringsmaatschappij die een volledig pakket levensverzekerings- en langlopende spaarproducten voor de Indiase markt gaat verzorgen.

Volgens de overeenkomst krijgt IDBI Bank 48% van het eigen vermogen in handen, terwijl Fortis Insurance International en Federal Bank elk een belang van 26% nemen. Dit is het maximaal toegestane belang voor een buitenlandse verzekeraar, zoals neergelegd in de Indiase regelgeving voor buitenlandse directe beleggingen.

Deze overeenkomst is een vervolg op het memorandum van overeenstemming dat op 11 juli 2006 is ondertekend.

De drie partners verwachten dat het nieuwe bedrijf midden 2007 operationeel zal zijn, behoudens goedkeuring van de betrokken toezichthouders. De verzekeringsmaatschappij gaat een scala van levensverzekeringsproducten en langlopende spaarproducten verzorgen, waaronder traditionele spaarplannen en beleggingsverzekeringen, ziektekosten- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Deze producten worden individueel en collectief aangeboden. De joint venture gaat werken met een multi-distributie platform met bancassurance, directe verkoop en verkoop via tussenpersonen. Gezien de wereldwijde ervaring van Fortis in bankverzekeren en de expertise van de bankpartners kiest het nieuwe bedrijf bankverzekeren als belangrijkste distributiestrategie.

Peer van Harten, CEO van Fortis Insurance: "Wij zijn erg enthousiast over deze joint venture en de unieke kans die zo ontstaat om samen te werken met twee zeer succesvolle banken in India. Fortis kan in Azië bogen op een lange staat van dienst in succesvolle samenwerkingsverbanden in bankverzekeren, waar we leiderschapsposities hebben opgebouwd. Het betreden van de Indiase markt voor levensverzekeringen is geheel in lijn met de strategie om onze positie in Azië te versterken, vooral in een markt met een dergelijk potentieel. Ik ben van mening dat de deskundigheid en distributiemogelijkheden van de drie partners, gecombineerd met hun grote gezamenlijke ambitie en professionalisme, garant zullen staan voor succes voor alle betrokkenen. Fortis is zeer verheugd te kunnen samenwerken met deze nieuwe partners in India."



Shri V. P. Shetty, Voorzitter en Managing Director van IDBI: "Levensverzekeringen zijn een enorme groeimarkt in India en wij staan klaar om waarde te creëren voor onze klanten door de kracht van ons merk, onze financiële sterkte en onze reputatie voor innovatie in retail bankdiensten optimaal in te zetten. Het merk IDBI staat voor vertrouwen en soliditeit en wij zijn ervan overtuigd dat de klant de door de joint-venture aangeboden producten zal verwelkomen en waarderen. De wereldwijde ervaring van Fortis en de aanzienlijke regionale activiteiten van Federal Bank geven het partnerschap grote kracht en wij zijn zeer verheugd dat wij een vruchtbare relatie met hen op hebben kunnen bouwen."

Sri M. Venugopalan, Voorzitter van Federal Bank: "Wij zien ernaar uit om samen met Industrial Development Bank of India en Fortis Insurance International een nieuwe levensverzekeringsmaatschappij in India op te richten. Dit is een belangrijke stap op weg naar verdere diversificatie waarbij de verschillende activiteiten elkaar goed zullen aanvullen. De nieuwe onderneming creëert aanzienlijke synergie dankzij de distributiemogelijkheden en productkennis van de drie partners. Door de handen ineen te slaan, kunnen wij onze positie in de financiële sector versterken en onze bestaande en toekomstige klanten nieuwe producten aanbieden."

Industrial Development Bank of India (IDBI) is een zogeheten 'scheduled' bank, opgericht en geregistreerd onder de Companies Act 1956, met statutaire zetel in Mumbai, India. IDBI heeft de status van openbare financiële instelling en valt tevens onder de nieuwe subcategorie "Other Public Sector Banks". De Indiase overheid bezit 52,68% van het uitstaande kapitaal van IDBI. IDBI werd in 1964 opgericht als een volle dochter van RBI met als doel kredieten en andere faciliteiten te verzorgen ter ontwikkeling van het bedrijfsleven. In 1976 werden de aandelen van RBI aan de centrale overheid overgedragen en werd IDBI tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten van instellingen die het bedrijfsleven financieren, promoten of ontwikkelen. IDBI heeft een gevestigde zakelijke band met meer dan 3000 bedrijven en ruim vijf miljoen particuliere beleggers. De bank beschikt op dit moment over een netwerk van 181 kantoren, vier extension counters en 396 geldautomaten en biedt een scala van producten en diensten in de financiële sector aan zowel bedrijven als particulieren. De aangeboden diensten omvatten onder meer projectfinanciering, termijnleningen, werkkapitaalfaciliteiten, leasing, durfkapitaal, loan syndication, bedrijfsadviezen, juridische en technische adviezen aan bedrijven, en hypotheken en persoonlijke leningen aan particulieren. IDBI heeft een actieve rol gespeeld bij de sponsoring en ondersteuning van de ontwikkeling van belangrijke instellingen in de financiële sector in India en bij de oprichting van de Securities Exchange Board of India. IDBI sponsorde eveneens de National Stock Exchange of India, die als eerste de elektronische handel in aandelen in India heeft ingevoerd. De onderneming hanteert een losse werkrelatie met dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen. Meer informatie vindt u op www.idbi.com en www.idbibank.com.

Federal Bank is opgericht en geregistreerd onder de Tranvancore Companies Act van 1931 en kreeg in 1959 een licentie onder de Banking Companies Act. In 1970 werd Federal Bank een commerciële bank onder de RBI Act, 1934, met statutaire zetel in Alwaye in de Indiase staat Kerala. De onderneming heeft geen echte grootaandeelhouders (wat men in India een 'dominant promoter group' noemt) en het aandeel is breed verhandelbaar via de National Stock Exchange en de beurzen van Mumbai en Kochin. Aan de Londense beurs heeft Federal Reserve daarnaast een GDR-notering. De bank heeft 472 kantoren, 329 eigen geldautomaten, vier miljoen particuliere klanten en ruim 6300 medewerkers. Federal Bank verzorgt een scala van financiële producten en heeft als een van de eerste traditionele banken van India een volledig geautomatiseerd netwerk van onderling met elkaar verbonden kantoren die overal bankdiensten kunnen verzorgen. Van die traditionele banken was Federal Reserve ook de eerste die kwam met internetbankieren via Fednet en (vooralsnog) de enige met een gateway voor elektronisch betalen, mobiel bankieren en een mobiele berichtenservice. De bank heeft voor deze technologische vernieuwingen vele prijzen en eerbewijzen ontvangen. Federal Bank wordt beschouwd als een van de belangrijkste Indiase banken voor Indiase niet-ingezetenen en de relatie met deze groep heeft een lang verleden. Op 31 maart 2006 had de bank deposito's van INR 179 miljard, een eigen vermogen van INR 12,38 miljard en een nettowinst van INR 2,25 miljard. Meer informatie vindt u op www.federalbank.co.in.

Fortis Insurance International maakt deel uit van Fortis, een internationale dienstverlener op the gebied van bankieren en verzekeren. Fortis heeft al meer dan 102 jaar een positie in Azië. Wereldwijd biedt Fortis particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 42,8 miljard (31/10/2006) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. De sterke solvabiliteit, de aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van haar 58.000 medewerkers stellen Fortis in staat mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie vindt u op www.fortis.com.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL