Fortis neemt Dreieck Industrie Leasing, een van Zwitserlands top drie leasingbedrijven, over van Banca del Gottardo

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/01/2006 07:41
Fortis en Banca del Gottardo maken vandaag bekend dat Fortis 100% van de aandelen van Dreieck Industrie Leasing AG gaat overnemen voor een bedrag in contanten van ongeveer EUR 64 miljoen (CHF 99 miljoen). Dreieck Industrie Leasing is een toonaangevend Zwitsers leasingbedrijf, gespecialiseerd in asset-backed financing.

Karel De Boeck, CEO van Fortis Commercial and Private Banking: "Deze acquisitie is in overeenstemming met onze strategie om onze asset-based financieringsactiviteiten uit te breiden en tegelijkertijd de groei van Fortis Commercial and Private Banking buiten de Benelux te versterken. Fortis is reeds vele jaren actief op de Zwitserse private-bankingmarkt en heeft recent Fortis Lease Zwitserland opgericht en een Business Centre in Zürich geopend. Dreieck Industrie Leasing past perfect in de uitbreiding van onze activiteiten in Zwitserland, een zeer belangrijke markt voor ons. Wij heten de medewerkers en de ruim 2.000 klanten van Dreieck Industrie Leasing hartelijk welkom bij Fortis".

Marco Netzer, CEO van Banca del Gottardo: "In de afgelopen jaren heeft Dreieck Industrie Leasing bovengemiddelde groei laten zien. Omdat de nieuwe strategische koers van onze bank is gericht op private banking hebben wij besloten om onze winstgevende leasingactiviteiten af te stoten. Ik ben ervan overtuigd dat wij in Fortis de ideale koper hebben gevonden en dat zowel onze medewerkers als onze klanten zich bij Fortis in goede handen bevinden."

Dreieck Industrie Leasing is gevestigd in Lausanne en is actief in de Duits- Frans- en Italiaanstalige kantons van Zwitserland. Het bedrijf neemt de derde plaats in op de Zwitserse markt. Dreieck Industrie Leasing gaat in de toekomst werken onder het Fortis-merk. Met 44 medewerkers heeft Dreieck Industrie Leasing in 2005 een totaal leasingvolume van CHF 879 miljoen (EUR 567 miljoen). In hetzelfde jaar sloot het bedrijf nieuwe contracten af ter waarde van CHF 524 miljoen (EUR 338 miljoen).

De transactie heeft geen noemenswaardige invloed op de solvabiliteit en de nettowinst per aandeel van Fortis en is reeds goedgekeurd door de betrokken toezichthouders.

Banca del Gottardo,
Banca del Gottardo heeft zijn hoofdkantoor in Lugano (Zwitserland) en is onderdeel van Swiss Life Group, een toonaangevende aanbieder van pensioen- en levensverzekeringen in Europa. De bank heeft een wijd vertakt binnenlands en buitenlands netwerk, met dochterondernemingen, bank- en vertegenwoordigings-kantoren in Zürich, Genève, Lausanne, Bellinzona, Chiasso, Locarno, Bergamo, Milaan, Rome, Treviso, Turijn, Athene, Luxemburg, Madrid, Monaco, Parijs, Hongkong en Nassau (Bahamas). Banca del Gottardo is uitstekend gepositioneerd om mondiale financiële diensten van topkwaliteit aan te bieden. Een team van hooggekwalificeerde specialisten levert deze diensten aan klanten in het binnen- en buitenland.

Fortis Lease
Fortis Lease Group (FLG) is een volle dochter van Fortis. De onderneming is een sterke Europese aanbieder van grensoverschrijdende leasingdiensten en vormt het asset-based finance speerpunt van Fortis. FLG is een van de weinige geïntegreerde Europese leasingbedrijven en realiseert in 2005 een productie van ongeveer EUR 4 miljard. Het balanstotaal bedraagt op dit moment EUR 8 miljard. FLG heeft ongeveer 500 medewerkers in dienst en is actief in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, het VK, Spanje, Duitsland, Italië, Polen, Tsjechië en Zwitserland.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 35,00 miljard (31/12/2005), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 44 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 56.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL