Fortis zet opnieuw belangrijke stap naar één krachtig merk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/11/2005 11:35
Na Banque Générale du Luxembourg ook Turkse Disbank omgedoopt tot Fortis


Disbank zal vanaf vandaag de naam Fortis dragen. Deze naamswijziging is het volgende bewijs van de strategie van Fortis om te komen tot één bedrijf dat opereert onder één vlag. Alle 183 bankkantoren van Disbank zijn in de nacht van 27 op 28 november omgedoopt tot Fortis.

Tijdens de presentatie van de groeistrategie van Fortis eind januari heeft CEO Jean-Paul Votron aangekondigd binnen twee jaar alle bedrijfsonderdelen verder te laten gaan onder één naam. Votron: "We benaderen de klant als één bedrijf onder één vlag."

Met de naamswijziging van het Turkse Disbank zet Fortis opnieuw een belangrijke stap om tot één krachtig merk te komen. Zo'n krachtig merk geeft een flinke impuls aan de groeiambities van Fortis en moet een belangrijke factor kunnen zijn bij het aantrekken van prospects en klanten in het internationale speelveld waarop Fortis actief is.

Tayfun Bayazit, CEO van Fortis Turkije op de persconferentie in Istanbul: "Met de passie voor prestatie die eigen is aan Fortis hebben wij in Turkije ambitieuze doelstellingen geformuleerd. Zo willen wij eind 2009 ons marktaandeel hebben verdubbeld. Daarnaast wordt het aantal vestigingen uitgebreid van 183 naar 300 en groeit het personeelsbestand met 1700 extra banen, van 4600 naar 6300."

Onlangs al werd de succesvolle integratie van Fortis' grootste Nederlandse verzekeraars AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend tot Fortis ASR afgerond. Daarmee heeft Fortis - net als in België - ook in Nederland zowel haar bank- als haar verzekeringsactiviteiten onder één vlag gebracht. Vorige week werd Banque Générale du Luxembourg omgedoopt tot Fortis.

Na de naamswijzigingen van Banque Générale du Luxembourg en Disbank in Fortis zullen voor eind 2006 ook de Engelse Private Bank Dryden Wealth Management en het recent overgenomen Amerikaanse clearingbedrijf O'Connor & Company worden omgedoopt tot Fortis.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 30,9 miljard (31/10/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL