Fortis (UK) Limited verwerft OutRight

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/09/2005 08:07
Fortis maakt vandaag bekend dat haar Britse dochter Fortis (UK) Limited een aanbieder van particuliere verzekeringsproducten heeft overgenomen, het eveneens Britse OutRight.

OutRight is een toonaangevende aanbieder van intermediaire verzekeringsoplossingen en is gevestigd in het noordwesten van Engeland. De Britse verzekeraar is met name actief op het gebied van verzekeringen voor de affinity sector, brandassurance en het intermediair. Het productaanbod omvat auto-, gezins- en reisverzekeringen die worden betrokken van een aantal grote Britse verzekeraars.

De acquisitie onderstreept de actieve betrokkenheid van Fortis bij de groei van de Britse activiteiten. Peer van Harten, CEO van Fortis Insurance International: ‘De acquisitie van OutRight is voor Fortis Insurance International een belangrijke stap in de implementatie van onze strategie. Ten eerste biedt deze overname een uitgelezen kans voor verdere groei, met name voor onze activiteiten op de snelgroeiende markt voor de distributie van particuliere verzekeringen aan onder andere ledenorganisatie, of ‘affinity groups’. In de tweede plaats onderstreept deze uitbreiding van de distributiemogelijkheden (via brandassurance, het intermediair, enz.) de focus van Fortis op de multi-channeldistributie. Tot slot biedt OutRight ons de mogelijkheid voor onze Britse partners nieuwe diensten te verzorgen die waarde toevoegen en op die manier de relatie te versterken.'

Barry Smith, CEO van Fortis (UK) Limited: ‘Onze belangrijkste werkmaatschappij Fortis Insurance Limited neemt in de Britse schademarkt een benijdenswaardige positie in en wordt gekenmerkt door sterke verzekeringsprestaties en uitstekende schadeafhandeling met, voor de Britse markt, één van de laagste kostenbasissen. De acquisitie van OutRight sluit naadloos aan op onze bedrijfsstrategie in het Verenigd Koninkrijk, namelijk het aanbod van een scala aan verzekeringsoplossingen in de markt. De sterke kanten van de bestaande verzekeringsorganisatie worden hierdoor gebundeld met die van OutRight op het gebied van verkoop, verwerking, marketing en productoplossingen. Ik ben dan ook blij dat OutRight zich bij Fortis heeft willen aansluiten en verheug mij op de toekomstige samenwerking met het team en de klanten van OutRight. Samen kunnen wij ons inzetten voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten op de sterke basis die al is gelegd.’

Andy Lee, CEO van OutRight: ‘OutRight heeft een succesvol bedrijfsmodel ontwikkeld dat het intermediair aanspreekt. De beslissing om ons bij Fortis aan te sluiten is ingegeven door OutRight’s strategie van winstgevende groei, die tot uitdrukking komt in bestaande relaties en het groeiende aantal potentiële klanten. Wij verwelkomen de ondersteuning die Fortis ons biedt bij de gezamenlijke inspanning om onze sterke bedrijfsactiviteiten optimaal te benutten en de bedrijfsgroei te versnellen.’

De overname heeft geen wezenlijke invloed op de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis in het Verenigd Koninkrijk
Fortis Insurance Limited, een dochter van Fortis (UK) Limited, biedt een compleet assortiment persoonlijke en een klein aantal kant-en-klare zakelijke verzekeringsproducten in het Verenigd Koninkrijk. Fortis Insurance heeft een bewezen staat van dienst in de dienstverlening aan klanten en schadebehandeling en legt zich toe op de distributie van de producten via het intermediair. De onderneming heeft een Api-rating van Standard and Poor’s. Er zijn ruim 1.000 mensen werkzaam bij de vestigingen in Eastleigh en Gloucester. Fortis Insurance Limited voldoet aan de ‘Investors in People’-norm. Toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk: Financial Services Authority (FSA-nummer: 202039).

Fortis (UK) Limited is tevens eigenaar van RIAS plc, een verzekeringsintermediair die zich toelegt op de particuliere markt voor senioren. Dit segment van de Britse particuliere markt wordt gekenmerkt door één van de hoogste groeipercentages (wat zowel de omzet als de winst betreft).

Fortis Bank verzorgt in het Verenigd Koninkrijk grensoverschrijdende oplossingen op het gebied van financieringen en cash management en kan gebruik maken van het Fortis netwerk van 3.000 kantoren en Business Centres in heel Europa. De bank levert een totaalpakket diensten aan middelgrote ondernemingen waaronder handelsfinanciering, treasury, overnamefinanciering, vastgoedfinanciering, leasing, factuurfinanciering en rekening courant-diensten.

Voor grote ondernemingen ligt de dienstverlening van Fortis Bank met name op het gebied van goederenfinanciering, scheepvaart, export- en projectfinanciering. Fortis Bank Global Clearing NV is een belangrijk onafhankelijk afwikkelingsorgaan voor termijngoederen, opties en verwante effecten op de belangrijkste beurzen.

Het hoofdkantoor van Fortis Bank UK is gevestigd in de Londense City. Het groeiende Britse kantorennetwerk bestrijkt verder onder andere Birmingham, Bristol, Colchester, Leeds, Londen, Manchester, Nottingham, Reading en Southampton.

Fortis (UK) Limited en Fortis Bank maken deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 30,1 miljard (31/08/2005) en circa 51.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

OutRight
Bij OutRight zijn ongeveer 280 medewerkers werkzaam in een klantenservicecentrum in Stoke-on-Trent. OutRight biedt via de telefoon en het internet auto-, gezins-, en reisverzekeringen alsmede verzekeringsproducten voor zakelijk vervoer aan een aantal derden, waaronder verzekeringsagenten, detaillisten, nutsbedrijven en andere belangengroepen. Daarnaast verzorgt men transacties onder het merk AutoDirect en Cover Direct. In 2004 realiseerde Outright een nettowinst van EUR 1,7 miljoen bij een omzet van EUR 21 miljoen.
Bron : Fortis




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL