Fortis Bank opent eerste nieuw Business Centre in Zwitserland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/02/2005 16:36
Fortis Bank maakt met genoegen bekend dat goedkeuring van de Zwitserse overheid is verkregen voor de opening van een vestiging in Zurich (Zwitserland).


Deze opening past binnen de strategie van Fortis om in 15 bijkomende landen in Europa Business Centres te openen. Door de grote plaats die de internationale handel in de Zwitserse economie inneemt, behoort Zwitserland tot de landen met hoog potentieel voor Commercial Banking.

Het nieuwe Business Centre zal zich bezighouden met zakelijke dienstverlening aan middelgrote ondernemingen met een jaaromzet van EUR 2,5 miljoen tot EUR 250 miljoen. De aandacht zal vooral uitgaan naar op internationale schaal opererende bedrijven met complexe financiële behoeftes. In het bijzonder richt Fortis zich op afnemers van meerdere bankdiensten, zoals lease, factoring, risicobeheer, handelsfinanciering, internationale kredietfaciliteiten en internationaal liquiditeitenbeheer.

Aan het hoofd van het Zwitserse team staat Business Centre Manager Jürg Hobi. De heer Hobi, die de Zwitserse nationaliteit heeft, trad begin dit jaar bij Fortis in dienst. Daarvoor was hij werkzaam bij Deutsche Bank in Zwitserland, waar hij hoofd was van de divisie Large & Mid Cap.

De nieuwe Fortis vestiging is te vinden aan de Oetenbachgasse 26, CH-8001 Zurich.


Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 26,9 miljard (31/01/2005) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL