Fortis bouwt belangen in kleine fondsen af en dat biedt kansen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/12/2003 13:15
Fortis bouwt haar belangen af in de kleinere fondsen, blijkt uit het register van de AFM te Amsterdam.
Dat biedt kansen, want de afgelopen tijd waren er soms omzetten en stabiele koersen in de lokale markt, dat je je afvroeg, wat is de oorzaak? Nu, dat was dus Fortis en dat biedt kansen voor de rustige beleggers. De verkoopdruk is weg en dan kan het mooie instap momenten zijn.
Wij nemen het rijtje even door; De Telegraaf per 3 september op nul, Eriks Alkmaar per 3 oktober op nul, Brunel per 30 september op nul en Grontmij per 2 september op nul. Tekort omzet en rendement zou je zeggen, inderdaad ben je met grote partijen koersgevoelig. Toch geven en zijn die kleinere fondsen in dit soort economische klimaat, soms betere beleggingen dan de Internationals. Minder USA$ gevoelig en zij werken in niche-markten.
Voor de kleinere beleggers zien wij kansen, want de koersen zijn stabieler in dit economisch klimaat en je bent op de AVA geen "nummer", je kan persoonlijk met de heren overleggen en de sfeer is persoonlijker.
De juiste vragen, geven tussen de regels, een goed beeld van het bedrijf. Dit zijn de steunen onder de belegging van de particulier en voor sommige heel belangrijk, alles gaat in het Nederlands.
Door het juiste instap moment te kiezen, kan zeker een goede belegging worden opgebouwd in de kleinere fondsen. Het vraagt wel wat puzzelwerk, maar het loont wel. Neem Acomo (Amsterdam Rubber) plezierige AVA en persoonlijke gespreken met de medewerkers, de koers is in deze trubulente tijd stabiel en het rendement is boven de 8%.
Fortis meldde per 27 november j.l weer een belang in de Vopak van 5,21% te hebben opgebouwd. Dit geeft ook weer de verklaring aan, dat Vopak qua koers in de lift zat.
Dat zie bij die kleinere beter, als je er boven op zit en de omzetten volgt. Dan zie je de koers gaan lopen en dat is vaak het moment om in te stappen.
Wij houden u op de hoogte van dit soort momenten en kijk ook eens naar onze reklame aanbiedingen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL