Getronics timmert aan de weg bij Ministerie en Gem. 's Hertogenbosch

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/10/2003 13:03
Getronics heeft van De Dienst Het LNV loket, onderdeel van het Ministerie van Landbouw, Natuur, en Voedselkwaliteit (LNV) opdracht gekregen voor de implementatie van een Call Center op basis van IP-Telephony van het fabrikaat Cisco.
Het call center telt 140 seats en krijgt per jaar circa 500 duizend calls te verwerken. LNV is de eerste overheidsinstantie die met een dergelijk IP-telephony call center gaat werken. Het is de bedoeling dat het call center begin 2004 operationeel is.
De Dienst Het LNV loket is verdeeld over twee locaties in Assen en Diemen en vormt de front-office van het Ministerie van LNV. Dankzij de nieuwe Internet-technologie kan het Ministerie van LNV de bereikbaarheid en dus ook de klantvriendelijkheid verder optimaliseren.
Zo kunnen in de toekomst de systemen waarin LNV informatie opslaat beter worden gebruikt, bijvoorbeeld doordat een beller die vaker met LNV contact heeft opgenomen, onmiddelijk wordt herkend dankzij een koppeling tussen het telefoonnummer en de gegevens van de beller.

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft werk gemaakt van het streven naar openheid door via het nieuwe digitale loket (Digiplu) de gemeentelijke diensten toegankelijker te maken voor de burgers. De gemeente ontwikkelde en implementeerde in samenwerking met Getronics Digiplu, een digitale brug tussen burger en overheid. Digiplu maakt onder meer gebruik van Enterprise Content Management van Filenet. De gemeente koos Getronics vooral vanwege de hechte integratie van de diverse onderdelen van de geboden oplossing en de affiniteit van Getronics met gemeentelijke overheden. Situatie:
Efficiency verbeteren
Naast een grotere openheid voor de burgers streeft 's-Hertogenbosch naar een hogere efficiency van zijn 280 gemeentelijke diensten. De gemeente wilde deze efficiencyslag handen en voeten geven door de aanwezige informatie sneller toegankelijk te maken en door een gedeeltelijke herinrichting van de gemeentelijke administratieve processen. ICT moest hierbij een belangrijke rol gaan spelen, onder meer door digitalisering van documenten en het bieden van een portalfunctie aan het publiek.
Onze aanpak:
Procesmatig werken
Digiplu voorziet in het sneller toegankelijk maken van informatie uit diverse bronnen. Deze toegankelijkheid voor het publiek tot informatie over en producten van uiteenlopende gemeentelijke diensten wordt gerealiseerd door middel van een krachtige portalfunctie. Daarnaast wordt de toegankelijkheid van informatie voor medewerkers verbeterd door koppeling van bestanden, digitalisering van documenten en formulieren en door hechte integratie van de nieuwe systemen, zoals die voor proces- en contentmanagement. Getronics verzorgt het end-to-end beheer van Digiplu.
Resultaten:
Verbeterde informatievoorziening
Door de implementatie van Digiplu beschikt 's-Hertogenbosch over een digitaal loket voor zijn burgers dat altijd open is. De burgers kunnen daarmee snel en vanuit huis informatie opvragen en andere zaken regelen met vele gemeentelijke diensten. Daarnaast geeft Digiplu het management duidelijker zicht op de prestaties van de gemeentelijke organisatie. Het college kan op elk moment via een beveiligde intranet- of internetverbinding informatie opvragen, zoals besluitenlijsten, notulen en beleidsstukken. Tevens zorgt Digiplu voor kostenbesparing door een snellere toegang voor medewerkers tot – gedigitaliseerde – documenten en formulieren. Kortom: veel extra functionaliteit, echter zonder de zorg van toegenomen beheerinspanningen, want Getronics verzorgt op basis van end-to-end beheer de bedrijfszekerheid van de vitale ondersteunende systemen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL