Ageas, gereglementeerde informatie - Halfjaarresultaten 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/08/2011 07:39
Solide prestaties Verzekeringen exclusief Griekse bijzondere waardevermindering
- Nettowinst Verzekeringen EUR 261 miljoen, + 44%;
= Inclusief Griekse bijzondere waardeverminderingen, nettowinst Verzekeringen EUR 111 miljoen, -39%
- 2e kwartaal bevestigt verbetering in Niet-Leven: Groep combined ratio 2e kwartaal 11 op 99,8%;
- H1 11 combined ratio gedaald naar 101,2% t.o.v. 105,8%

Premie-inkomen Leven EUR 6,5 miljard, -16%, in lijn met sectortrends;
Vermogen onder beheer stabiel
- Premie inkomen Niet-Leven EUR 2,4 miljard, +30%, stijging in alle segmenten
- Netto groepsresultaat EUR 59 miljoen negatief
- Netto verlies Algemene Rekening EUR 170 miljoen, inclusief EUR 130 miljoen van zaken uit het verleden
- Sterke solvabiliteit verzekeringen van 207%

EIOPA solvency II stresstesten duidelijk boven sectorgemiddelden
Eigen vermogen toewijsbaar aan aandeelhouders EUR 2,89 per aandeel, stabiel t.o.v. 1e kwartaal, ondanks volatiele financiële markten
Netto positie in Zuid-Europese overheidsobligaties verminderd van EUR 6,0 miljard eind 2010 naar EUR 4,3 miljard[1]

Aandeelinkoopprogramma aangekondigd voor een totaalbedrag tot EUR 250 miljoen

CEO Bart De Smet: "Ageas heeft een goede verzekeringsprestatie neergezet voor de eerste zes maanden van het jaar in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar. Het nettoresultaat is negatief beïnvloed door een bijzondere waardevermindering op de portefeuille Griekse overheidsobligaties, maar dit mag afbreuk doen aan de bemoedigende vooruitgang die we hebben geboekt. De bijzondere waardevermindering heeft geen impact gehad op onze solvabiliteitsratio's die even sterk zijn als in voorgaande kwartalen, aangezien onze solvabiliteitsmethodologie rekening houdt met de ongerealiseerde minwaarden op vastrentende waarden. Het kapitaal van de groep is ruimschoots boven het wettelijk vereist minimum gebleven. Bovendien hebben de belangrijkste Europese activiteiten van Ageas de EIOPA Solvency II stresstesten zeer goed doorstaan met gesimuleerde ratio's die in alle scenario's ruimschoots boven het gemiddelde van de Europese verzekeringssector bleven. Het eigen vermogen toewijsbaar aan aandeelhouders bleef stabiel ten opzichte van eind maart en houdt eveneens rekening met de impact van de volatiele financiële markten. Al deze indicatoren bevestigen onze soliditeit en ons vermogen om weerstand te bieden aan moeilijke en onzekere marktomstandigheden.

Niet-Leven doet het significant beter, hetgeen tot uiting komt in aanzienlijk betere combined ratio's en een sterke omzetgroei in alle segmenten. Ook de prestaties van Leven kunnen we bemoedigend noemen, gezien de moeilijke commerciële omstandigheden en de volatiele financiële markten.

Op basis van onze ervaringen gedurende het eerste halfjaar verwachten we voor 2011 het premie-inkomen van vorig jaar dicht te benaderen. De bijzondere waardevermindering op Griekse overheidsobligaties en andere belangrijke gebeurtenissen buiten onze invloed daargelaten, verwachten we dat de financiële prestaties van de verzekeringsactiviteiten dit jaar in lijn zullen zijn met 2010. Het resultaat van de Algemene Rekening blijft naar verwachting volatiel."

[1] Per 19 augustus en tegen geamortiseerde kostprijs en na minderheidsbelangen


Ageas maakt vandaag de benoeming per 5 september 2011 van Christophe Boizard als lid van het Group Executive Committee en als Chief Financial Officer bekend. Deze benoeming moet nog goedgekeurd worden door de Nationale Bank van België.

Bruno Colmant, de huidige Deputy CEO van Ageas en verantwoordelijk voor Finance en Legal zal het bedrijf verlaten. Hij zal echter met ingang van 1 oktober 2011 gedurende een periode van twee jaar als onafhankelijk adviseur Ageas adviseren over financiële en economische zaken, evenals over lopende financiële zaken met betrekking tot het verleden.

Kurt De Schepper, lid van het Group Executive Committee, wordt verantwoordelijk voor Legal, naast zijn positie als Chief Risk Officer.

Patrick Depovere, huidige CFO van Ageas en lid van het Group Management Committee, heeft te kennen gegeven dat hij zijn professionele betrokkenheid bij Ageas geleidelijk wil afbouwen en zijn carrière buiten de Groep wil voortzetten. Hij blijft tot en met 31 maart 2012 werkzaam bij de groep en zal de nieuwe CFO ondersteunen bij de afsluiting van het jaar 2011.

Christophe Boizard is 52 jaar, heeft de Franse nationaliteit en beschikt over veel ervaring op het gebied van finance en verzekeringen. De afgelopen 5 jaar was hij Chief Financial Officer bij PARIS RE en, meer recent, lid van het executive management van Partner Re Global. Hiervoor was hij 17 jaar werkzaam bij AXA, eerst als Head of Finance and Control bij AXA COURTAGE en AXA FRANCE, daarna als Chief Financial Officer bij AXA ASSICURAZIONI Italië, nadien voor het hele Middellandse Zeegebied. Christophe is in 1981 afgestudeerd aan de Ecole Centrale Paris. Hij behaalde eveneens een Master of Sciences aan de universiteit van Stanford en studeerde af aan de Centre des Hautes Etudes d'Assurances. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn vergoedingspakket zal, conform het bezoldigingsbeleid van de vennootschap, gelijk zijn als die van de Deputy CEO zoals goedgekeurd door de algemene vergadering van aandeelhouders van 2010.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL