Gereglementeerde informatie - Ageas draagt haar portefeuille van herverzekeringsverplichtingen in run-off over aan Swiss Re

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/06/2011 07:36
Ageas kondigt aan een akkoord te hebben gesloten om het geheel van de aflopende herverzekeringsportefeuille van Intreinco N.V. (Intreinco), de vroegere herverzekeringscaptive van de Fortis Groep, over te dragen aan Swiss Re. Tussen 2000 en 2008 heeft Intreinco herverzekeringsverplichtingen van huidige en vroegere Ageas verzekeringsdochters onderschreven waaronder AG Insurance SA/NV, Ageas Insurance Ltd, Amlin Corporate Insurance N.V. en ASR Schadeverzekering N.V. Intreinco heeft geen nieuwe dossiers meer onderschreven sinds 2009.

De transactie is consistent met het engagement dat Ageas is aangegaan om maximale aandeelhouderswaarde te halen uit de zaken uit het verleden en om haar organisatiestructuur te vereenvoudigen. Voor wat betreft Swiss Re is de transactie in lijn met haar risicobeleid en onderstreept ze het engagement van Swiss Re om aan clienten run-off oplossingen ter beschikking te stellen.

De afronding van de transactie is onderhevig aan bepaalde goedkeuringen en wordt verwacht voor het einde van 2011. Hierna zal de Algemene Rekening van Ageas geen herverzekeringsverplichtingen meer inhouden.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL