Ageas werd vandaag volledig in het gelijk gesteld voor de Kamer van Koophandel te Brussel in kortgeding tegen bepaalde hedge funds die houder zijn van

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/11/2010 15:12
Ageas werd vandaag volledig in het gelijk gesteld voor de Rechtbank van Koophandel van Brussel in hun kortgeding tegen bepaalde hedge funds die houder zijn van Mandatory Convertible Securities (MCS). Deze laatsten hadden opgeroepen tot het beleggen van een vergadering van MCS-houders teneinde een motie aan te nemen om de looptijd van de MCS met 20 jaar te verlengen.

ageas SA/NV en ageas N.V. hebben in samenwerking met de andere twee uitgevende instellingen van de MCS (ABN AMRO en BNP Paribas Fortis) een kortgeding aangespannen om te voorkomen dat een dergelijke vergadering door de MCS-houders wordt belegd.

De Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel heeft vandaag in kortgeding beslist dat, ook al kan de vergadering van houders van de MCS plaatsvinden voor 7 december 2010, de uitwerking ervan zou worden opgeschort. De vergadering van MCS-houders die gepland staat voor vandaag, 8 november 2010, zal dus kunnen doorgaan, maar zal geen praktische uitwerking kennen. De Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel te Brussel heeft tevens beslist dat alle partijen zich dienen te onthouden van enige actie die de omzetting van MCS in Ageas aandelen op 7 december 2010 in het gedrang zou brengen, op straffe van dwangsom.

De Voorzitter van de Rechtbank heeft tevens expliciet erkend dat de MCS-houdens zelfs niet ten voorlopige titel het recht hebben om unilateraal de voorwaarden van een schuldinstrument te wijzigen.

De MCS zullen dus verplicht worden omgezet in Ageas aandelen per 7 december 2010, in overeenstemming met de oorspronkelijke overeenkomst.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL