Fortis Private Equity breidt belang in Kuiken uit naar 100%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/09/2009 08:25
Fortis Private Equity heeft haar minderheidsbelang in Kuiken N.V. (Kuiken) uitgebreid naar 100%. De uitbreiding van het belang hangt samen met de recent afgeronde herfinanciering van Kuiken. De aandelen worden door Fortis Private Equity overgenomen van NPM Capital.

Het voormalige familiebedrijf Kuiken is actief in de Benelux en Duitsland en behoort tot een selecte groep van vooraanstaande distributeurs van hoogwaardige grondverzet en overslag machines. De onderneming met hoofdkantoor in Emmeloord is in haar thuismarkten een dominante marktspeler met machines van gerenommeerde fabrikanten als Volvo en Sennebogen.

Het concern, met een verwachte 2009 omzet van circa EUR 300 miljoen en 700 werknemers, is hard geraakt door de financiële crisis. Ad Interim CEO Laurens Vellen van Kuiken: ”Tot in het derde kwartaal 2008 werden hoge omzetten en goede marges gerealiseerd. Daarna sloeg de crisis ook bij ons toe en liep de omzet met circa 35% terug. In dergelijke turbulente tijden is het goed om een betrokken en stabiele partij achter je te weten. De succesvolle herfinanciering en het feit dat de aandeelhoudersbasis nu is vereenvoudigd, maakt dat de onderneming weer beschikt over een solide basis voor herstel en de slagvaardigheid voor toekomstige groei.”

De herfinanciering volgde op verliezen van de inmiddels gedeeltelijk afgestoten Russische dochteronderneming waar niet alleen de financiële crisis hard toegeslagen heeft, maar Kuiken ook werd geconfronteerd met een tijdelijke beperking van overheidswege op de financieringsmogelijkheden van geïmporteerde machines.

Investment Director Alexander de Vries van Fortis Private Equity geeft aan verheugd te zijn met de uitbreiding van het belang: “Wij zijn al lange tijd investeerder in Kuiken en we hebben het concern een enorme ontwikkeling zien doormaken. We zien nog vele kansen om de onderneming te versterken en toekomstig groeipotentieel optimaal te benutten. We zoeken in Nederland actief naar investeringsmogelijkheden bij bedrijven zoals Kuiken en we zijn trots om eigenaar te mogen zijn.”

Fortis Private Equity heeft een goede relatie met de oprichters van Kuiken, de familie Kuiken. De familie is de mogelijkheid geboden om voor het einde van 2009 een minderheidsbelang te nemen in de onderneming.

Fortis Private Equity heeft belangen in 12 bedrijven in Nederland, waaronder Smithuis Bakkerijen, Sandd, Helvoet, IMS, Nawi en De Hollandse Vervoert. In juli 2009 verwierf Fortis Private Equity een meerderheidsbelang in TurboNed, één van de marktleiders op het gebied van onderhoud en reparatie van turbochargers voor scheepsmotoren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL