Fortis - Resultaten eerste halfjaar 2009 - Nettowinst verzekeringsactiviteiten EUR 228 miljoen, Nettowinst Groep EUR 886 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/08/2009 07:30
Hoofdpunten
. Nettowinst verzekeringen EUR 228 miljoen; een negatief effect van de markt op de beleggingsportefeuille van EUR 84 miljoen na belastingen, gecompenseerd door een belastingteruggave in België van EUR 94 miljoen
. Nettowinst van de Groep EUR 886 miljoen; waarvan EUR 658 miljoen in Algemeen; EUR 835 miljoen positief nettoresultaat op gebeurtenissen die te maken hebben met de transacties en een last na belasting van EUR 301 miljoen voor een gerechtelijke procedure met Fortis Capital Company Ltd
. Totaal bruto premie-inkomen met inbegrip van niet-geconsolideerde joint ventures op basis van 100%, stabiel op EUR 7,9 miljard; premie-inkomen op geconsolideerde basis EUR 5,9 miljard (een daling van 6%)
. Vermogenspositie werd verder versterkt; Totale solvabiliteitsratio verzekeringen 229%

CEO Bart De Smet: 'De eerste helft van 2009 werd gekenmerkt door de afronding van de transacties met BNP Paribas, de Belgische Staat en Fortis Bank, en betekent een nieuw tijdperk voor Fortis als verzekeringsmaatschappij. Onze resultaten zijn gunstig beïnvloed door een aantal uitzonderlijke zaken verbonden aan deze transacties maar ik kan ook met tevredenheid melden dat onze verzekeringsactiviteiten het goed hebben gedaan in de soms moeilijke marktomstandigheden met premie-inkomsten in lijn met dezelfde periode vorig jaar. Op basis van de meest recente gegevens verwachten we dat onze inkomsten over het hele jaar in lijn zullen blijven met die van vorig jaar. In een aantal landen hebben we verschillende commerciële campagnes gevoerd om de inkomsten te verhogen. Dit heeft onze marktposities versterkt en is een goed voorbeeld van de veerkracht van ons bedrijf. We verwachten echter wel dat de marktomstandigheden een uitdaging zullen blijven en dat de economische situatie het gedrag van de klant in Leven en Niet-leven zal beïnvloeden. We blijven alert en gedisciplineerd ten aanzien van de prestatie van onze business. Zoals eerder aangekondigd, werken we momenteel aan een strategische review met een focus op onze verzekeringsactiviteiten en de balansstructuur. De bevindingen van deze review zullen we bekendmaken op 25 september. Concluderend, we blijven werken aan de verdere ontwikkeling van het volle potentieel van het nieuwe Fortis.'

Fortis benoemt Kurt De Schepper als Chief Risk Officer en Antonio Cano als CEO van AG Insurance in nieuwe, gestroomlijnde managementstructuur

Fortis maakt vandaag de benoeming bekend van Kurt De Schepper als Chief Risk Officer (CRO) en Antonio Cano als CEO van AG Insurance, met ingang van 1 september 2009. Fortis brengt tevens wijzigingen aan in de managementstructuur die de nieuwe scope van Fortis als internationale verzekeringsmaatschappij weerspiegelt.

De benoemingen van Kurt De Schepper en Antonio Cano zijn onder voorbehoud van de goedkeuring van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA).

De nieuwe organisatiestructuur, onder supervisie van de Raad van Bestuur bestaat uit een Executive Committee en een Management Committee.

In het Executive Committee hebben zitting:
Bart De Smet, CEO verantwoordelijk voor Strategy & Development, Audit, Investor Relations, Communications en Corporate Secretariat
Bruno Colmant, Deputy CEO verantwoordelijk voor Finance, Legal en kwesties uit het verleden; en
Kurt De Schepper, CRO (Chief Risk Officer) verantwoordelijk voor Risk, Compliance, ondersteunende functies en separatie.

Het Executive Commitee houdt het dagelijks toezicht op de activiteiten van de Groep, met speciale nadruk op kapitaalbeheer, kwesties met betrekking tot het oude Fortis en de separatie, audit, compliance, financiën en risicobeheer, communicatie en overige managementtaken op corporate niveau.

Het Management Committee is verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van de bedrijfsstrategie, businessplannen en budgetten, alsmede voor de operationele activiteiten van de onderneming.
Het Management Committee bestaat uit de drie leden van het Executive Committee plus CFO Patrick Depovere en de hoofden van de vier operationele divisies: Steven Braekeveldt, CEO Continental Europe; Antonio Cano, CEO AG Insurance; Barry Smith, CEO United Kingdom en Dennis Ziengs, CEO Asia.

Fortis vertrouwt erop dat de uitwisseling van best practices met deze nieuwe managementstructuur wordt vergemakkelijkt en dat er kan worden ingespeeld op eventuele synergieën tussen de diverse bedrijfsonderdelen.


Deze organisatiewijzigingen vormen een belangrijke stap in de voorbereiding van het bedrijf op toekomstige kansen en uitdagingen. Als gevolg van de benoeming van Antonio Cano en Kurt De Schepper zal AG Insurance te zijner tijd communiceren over eventuele verdere wijzigingen in het management.


Een evaluatie van de organisatie en het bestuur van de Groep is een belangrijk onderdeel van de strategische heroriëntatie die op dit moment gaande is. Fortis zal deze strategische update op 25 september aan de markt presenteren.

Fortis werkt tevens aan de vereenvoudiging van de juridische structuur van de Groep. Dit project is nog gaande en wordt op een passend moment gepresenteerd.
Fortis Holding (Fortis SA/NV en Fortis N.V.) bestaat uit (1) een participatie van 75% in AG Insurance, (2) Fortis Insurance International, (3) een belang van 45% in Royal Park Investments - een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht - en (4) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels. AG Insurance is marktleider en een vooraanstaande speler op de markt voor Employee Benefits. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk - waar Fortis de derde grootste speler is op de markt voor particuliere autoverzekeringen - Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal - waar Millenniumbcp Fortis een duidelijke marktleider is - China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt momenteel meer dan 10.000 medewerkers.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL